Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bayramı memleketinde geçirecekler dikkat!

Bu yıl 9 Temmuz Cumartesi gününe denk gelen Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bilindiği üzere, Ramazan Bayramı resmi takvimde de yer aldığı gibi 3 gün süreyle kutlanmıştı. Benzer bir uygulama Kurban Bayramı'nda da geçerli olursa, yurt genelinde 4 gün süreyle izin yapılacak. Tatilin 9 güne uzatılması halinde ise, milyonlarca insanın yollara dökülmesi bekleniyor. İşte, Kurban Bayramı 2022 takvimi...

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bayramı memleketinde geçirecekler dikkat!
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bayramı memleketinde geçirecekler dikkat!
GİRİŞ 18.05.2022 09:57 GÜNCELLEME 18.05.2022 09:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Müslümanlar arasında sevgi ve dayanışma duygularının geliştiği Kurban Bayramı tatili bu yıl 9 gün olacak mı? Her yıl, Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki zaman farkından ötürü 10 gün erkene çekilen Kurban Bayramı, bu yıl 9 Temmuz Cumartesi günü itibariyle başlıyor. 8 Temmuz Cuma günü de Arefe Günü olarak geçiyor. Müminler, kesecekleri kurbanlar ile Allah'u Teala'ya (c.c.) yaklaşırken, farz olan ibadeti de bu minvalde yerine getirmiş oluyor. Öte yandan, tatilin kaç gün süreceği de merak edilen başlıklardan biriydi. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 yılında yayınladığı takvime göre Kurban Bayramı'nın tarihleri...

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Kurban Bayramı, 2022 yılında 9 Temmuz Cumartesi günü itibariyle resmen başlıyor. 8 Temmuz'u Arefe Günü olarak geçirecek Müminler, hemen ertesi günün sabahında; cemaat eşliğinde Bayram namazını kılacak. Bayram namazı vesilesiyle minbere çıkacak imam-hatipler, kurbanın dinimizdeki yerini; önemini ve paylaşımın nasıl yapılması gerektiğini anlatmaktadır. Yine aynı gün, Diyanet'in hazırladığı hutbenin okunmasından sonra cemaat içinde bayramlaşma yapılacak.

Tatil 9 Gün Olacak Mı?

Ülkemizde yaşayan milyonlarca yurttaş, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağını araştırıyor. Şimdilik konu hakkında resmi açıklama yapılmazken, önümüzdeki süreçte bu konuya yönelik bir açıklama gelmesi düşünülüyor. Olası 9 günlük tatil kararının Kabine Toplantısı ile duyurulması da dikkate değer bir başka konu. Öte yandan, bilindiği üzere Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatılmamış; resmi takvimde de yer aldığı şekliyle 3 gün süreyle kutlanılmıştı.

Kurban Bayramı Takvimi! 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, Kurban Bayramı tatili; 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 12 Temmuz Salı günü sona erecek. İslami usulde de, kurban kesim işlemleri 4'üncü günün ikindi namazı vaktine kadar devam edecek. İkindi namazından sonra İslami anlamda Kurban Bayramı sona ermiş oluyor. Diğer taraftan, yine Diyanet'in takvimine göre; 13 Temmuz Çarşamba günü Hicri Yılbaşı olarak geçiyor. Başka bir ifadeyle, Muharrem ayının başlangıcı bu yıl 13 Temmuz gününe denk geliyor.

Arefe Günü: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12  Temmuz Salı

Resmi Tatil Listesi 2022

  • ​1 Ocak

  • 23 Nisan

  • 1 Mayıs

  • Ramazan Bayramı

  • 19 Mayıs

  • Kurban Bayramı

  • 15 Temmuz

  • 30 Ağustos

  • 29 Ekim

Tatil sürelerinin uzatılmadığı takdirde, ülkemizde yıllık 14 gün izin süresi vardır. Ancak, Bayram sürelerinde yaşanan olası değişiklik izin süresinde de farklılıklara yol açabilir.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 6
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatil mi bize mi. Haram
    Cevapla
  • Dallı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda olmayan kurbanda olur mu.Türkiye üretim bekliyor her alanda.Sonra hayat pahalı eriz
    Cevapla
  • hmz yaygın 1 yıl önce Şikayet Et
    9 gün olarak tatili uzatmazlar. bayram tatili hafta sonu başlıyor. çarşamba herkes işine gitsin.
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatil uzadığı zaman hastanelere tedavi için giden hastaların tedavisinde aksamalar oluyor
    Cevapla
  • Brhn_Hsgc 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yanlış yapmışsınız, Zilhicce bitmeden Muharrem ayını başlatmışsınız. Hicri yılbaşı 1 Muharrem olup miladi 30 temmuz tarihine denk gelmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak