Yüksekovalı öğrenci, Pi sayısıyla Türkiye rekoru kırdı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İsmet Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Berat Yakar, Pi sayısının virgülden sonraki 3 bin 600 basamağını ezbere okudu.

Yüksekovalı öğrenci, Pi sayısıyla Türkiye rekoru kırdı
Yüksekovalı öğrenci, Pi sayısıyla Türkiye rekoru kırdı
GİRİŞ 20.05.2022 17:21 GÜNCELLEME 20.05.2022 17:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

11. sınıf öğrencisi Yakar, Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilere matematik dersini sevdirmek amacıyla başlatılan "Matematik Seferberliği" kapsamında düzenlenen Pi sayısı okuma etkinliğine katıldı.

Pi sayısının virgülden sonraki 3 bin 600 basamağını ezberledi

Pi sayınının virgülden sonraki 3 bin 600 basamağını 26 dakikada okuyan Yakar, okul idarecilerinin başvurusu üzerine okula gelen noter huzurunda da aynı başarıyı gösterdi.

- "5 AYDA EZBERLEDİM"

Yakar, matematik öğretmeninin daha önce de yaptığı yarışmaya katıldığı ve 1500 rakam ezberlediğini anlattı.

Çalışmaya devam ettiğini dile getiren Yakar, 5 aylık süreçte bu rakamı 3 bin 600'e çıkardığını söyledi.

Okul idaresinin bu konuda kendisine yardımcı olduğunu aktaran Yakar, "Ardından noter huzurunda Pi sayısının virgülden sonraki 3 bin 600 rakamını 26 dakikada okudum. Bunun Türkiye rekoru olduğunu düşünüyorum. İmkan verilirse kendi rekorumun üstüne çıkmayı istiyorum. Bir Hintli öğrencinin dünya rekorunu zorlamayı düşünüyorum." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İsmet Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Berat Yakar

Matematik Öğretmeni Mehmet Çiçekli okulda daha önce öğrencilere yönelik düzenledikleri etkinlikte 700 rakam ezberleyen Yakar'ın yeteneğini fark ettiklerini belirterek "Berat o yarışmamızda birinci oldu. Zamanla da bu yeteneğini geliştirip 3 bin 600 rakamı okuyarak Türkiye rekorunu kazanmış oldu. Diğer öğrencilerimiz ve okulumuz adına güzel bir başarı oldu. Diğer öğrencilerimize de örnek olmasını diliyoruz. Bu gibi etkinliklerimizi de devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Anatolia 1 yıl önce Şikayet Et
    Pi sayısı sonsuza kadar gidiyor, ve bu rakamların içinde doğum tarihimiz, sifrelerimiz, eşinizin çocuğunuzun doğum tarihleri, sizin için birşeyler ifade eden rakamlar v.s vardır... Pi sayısı hayatımızdaki gizledigimiz değer verdiğimiz rakamlar vardır... İşte pi sayısı o kadar önemli, farkında olmasak da...
    Cevapla
  • Haydeee.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Pi sayısı neeeeee:)))
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    eee faydasi ne???
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlatsam anlarmisin
    Cevapla
  • Hakı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar bi acayip gelecekte teknolojileri kullanılcaklar.Tabi araştırsa Pi sayısı ne işe yarar diye.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pi sayısının ne işe yaradığını neden daha çok basamağının araştırıldığını biliyorum. Anlamadığım bunu ezbere bilmeye ne gerek var? İstersen karşılıklı mukabele de etsinler. Benim flash bellek daha fazlasını tutuyor ne yapacağız? İstersen pi sayısının basamaklarını hesaplayan bir program da yazayım kaç basamak lazımsa sana hesaplaya dursun.
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    İNSANLIğa FAYDASI OLACAK BİŞEY YAPMAK LAZIM Pİ SAYI İLE kaç kişi ilgilenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..