Köpek gibi görünmek için binlerce dolar harcadı: Hayalime kavuştum

En büyük hayalinin Japonya'da en sevdiği cinsi köpek gibi görünmek olduğunu söyleyen bir kişi, gerçekçi bir border collie kostümü için 2 milyon yen (yaklaşık 260 bin TL) harcadı.

Köpek gibi görünmek için binlerce dolar harcadı: Hayalime kavuştum
Köpek gibi görünmek için binlerce dolar harcadı: Hayalime kavuştum
GİRİŞ 28.05.2022 09:25 GÜNCELLEME 28.05.2022 09:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Japonya'da ismi sadece 'Toko' olarak verilen bir kişi; en sevdiği köpek cinsi gibi görünmek istediği için, gerçekçi bir border collie kostümüne 2 milyon yen (yaklaşık 260 bin TL) harcadı.

Toko, kostümü yapması için filmlere ve reklamlara heykel ve model üretmesiyle bilinen Zeppet adlı Japon şirketiyle anlaştı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Zeppet'in kostümü yapmasının 40 gün sürdüğü, kostümün tam olması için Toko'nun çok sayıda prova aldığı ve kostümün birçok kez revizyondan geçtiği belirtildi.

"DÖRT AYAKLI HAYVANLAR FAVORİM"
Toko, Japon medya kuruluşu Mynavi'ye verdiği röportajda "Collie cinsini seçtim çünkü kostümü giyince gerçekçi duruyor" dedi.

"Dört ayaklı hayvanlar favorim, özellikle de sevimli olanlar. Bunlar arasında, gerçekçi bir model olacağı için boyutları bana yakın büyük bir hayvanın iyi duracağını düşündüm, bu yüzden de köpek kostümünde karar kıldım."

"Böyle bir şartı karşılayarak en sevdiğim köpek türü olan collie'yi yaptım."

Bir Zeppet çalışanı da, ekibinin köpek figürüyle insan figürünün hangi yollarla uyumlu hale getirilebileceğini nasıl çözdüğünden bahsetti.

"ÇOK ZAMAN HARCADIK"
Şirket çalışanı, basın kuruluşuna "Olay şu ki bir köpeğin iskeleti, bir insanın iskeleti üzerinde kopya edilebilir. İskeletlerin yapısı çok farklı olduğundan, kostümü nasıl köpeğe benzer biçimde yapabileceğimizi çalışmaya çok zaman harcadık" dedi.

"Ek olarak, bu köpek cinsinin çeşitli açılardan çekilen fotoğraflarını topladık. Böylece collie'nin güzel kürkünü kopyalayıp tasarlayabildik, bu sayede kürk doğal görünümüne kavuştu."

Toko geçen ay kostümüyle, patisini sallarken ve yerde yuvarlanırken görüldüğü bir video yayımladı. YouTuber ayrıca Twitter'da da collie kılığına girdiği birkaç fotoğraf paylaştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    4- Biz insanı en güzel biçimde yarattık. 5- Sonra da çevirdik aşağıların aşağısına kattık Tin suresi 4 ve 5 ayetler Bazı insanlar layik degiller Allahin yaradilis tarzina
    Cevapla
  • Lazım değil 1 yıl önce Şikayet Et
    Dur bekle ikinci hayatta belki istediğini olursun, şintoist isen hinduizme ya da budizme geç çözümün o.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Her geçen gün insan oğlu tozutuyor..
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlıktan ne göründe Hayvan oldun hayvan oğlu hayvan
    Cevapla
  • Mehmethan 1 yıl önce Şikayet Et
    Damlaya damlaya dağdan kestim kereste,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço