Cezaevinde uyuşturucu şakası pahalıya mal oldu

Bursa'da cezaevinde, arkadaşlarının "şaka" amaçlı ceza infaz memurunun uyuşturucu temin ettiği sözünü ciddiye alıp Savcılığa suç duyurusunda bulunan mahkum hakkında 'iftira' suçundan dava açıldı.

Cezaevinde uyuşturucu şakası pahalıya mal oldu
Cezaevinde uyuşturucu şakası pahalıya mal oldu
GİRİŞ 04.06.2022 12:12 GÜNCELLEME 04.06.2022 12:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bir suçtan bulunduğu cezaevinde mahkum arkadaşlarının, bir infaz koruma memurunun hükümlü ve tutuklulara uyuşturucu temin ettiği yönündeki sözlerini gerçek zanneden genç, durumu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.

GENÇ MAHKUM ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Suç duyurusunda, infaz koruma memurunun mahkumlara uyuşturucu madde temin ettiğini öne süren mahkum, hayatının şokunu yaşadı. Arkadaşlarının gazına geldiğini, şaka amaçlı söylenen sözleri gerçek olarak algılayarak suç duyurusunda bulunduğunu belirten genç mahkum, şikayetinden vazgeçti.

Savcılık, olayla alakalı soruşturma başlattı. İddiasından dönen mahkum hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'İftira' suçundan dava açıldı. Mahkeme, sanığın beraatine hükmetti. Savcılık karara itiraz edince devreye Yargıtay 8. Ceza Dairesi girdi.

Emsal nitelikteki kararda şu ifadelere yer verildi: "Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olan sanığın, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na hitaben yazmış olduğu dilekçesinde, infaz koruma memuru olan mağdura iftira atmıştır. Mağdurun, cezaevindeki bazı mahkumlara uyuşturucu madde tedarik ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunmasının ardından Savcılığa hitaben yeni bir dilekçe yazarak, isnat ettiği suça ilişkin beyanının gerçeği yansıtmadığını, cezaevindeki diğer mahkumların kendisine şaka yaptığını bu nedenle özür dilediğini ve şikayetini geri çektiğini belirtmiştir. Sanığın iftirasından döndüğü anlaşılmakla, sanığa yüklenen iftira suçunun yasal unsurları oluştuğundan, sanığın TCK.nın 267/1, 269/2 maddeleri gereğince mahkumiyetine karar verilmesi yerine, yazılı gerekçe ile beraatine karar verilmesi yasaya aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir."

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • selahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    şaka olduğunu sanmıyorum ,ama yönetim asla bunu üstlenmez reddeder olsa da örter maltepe açık cezaevin de yatan arkadaşlar dan duyduğum içeride uyuşturucu trafiği daha çok muş
    Cevapla
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Belliki orada uyusturucu trafiği dönüyor hemde aga babalar tarafından adalet yine güçlünün yanında benim kanaatim geçmişte açık ve kapalı ceza evinde kalmış bir vatandaş olarak
    Cevapla
  • Cem Karabacak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberde gösteriyor ki hukuk kağıt üzerinde. Ey mahkemelerin kudretli! Hakimleri savcıları neden gerçeğin peşine düşmektense kulağınizin üstüne yatarsınız. Gardiyan hakkında suç duyrusunda bulunan "genç mahkumun" baskı şantaj ve tehditle şikayetinden vazgecebilecegi ihtimalini gözardı edersiniz. Bu "genç mahkum" sonuç da aynı cezaevinde. Yani şikayet ettiği gardiyanın arkadaşları bu "genç mahkuma" neler yapabileceğini anlamasını sağlamış "genç mahkum" bu olaydan sonra artık toylugu yani gençliği bırakmıştır. Ayrı ca bu ısmarlama haberi hiç soruşturmadan yanlı bir şekilde yayınlayan sayın medya editörlerimizde yazıklar olsun diyorum.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    şaka olduğunu sanmıyorum,tehdit ve baskı sonucu,öyleki birkaç sene önce Kırklareli açık ceza evinde ,cezaevi bahçesine gömülü uyuşturucu bulunmuş,idarede çalışan birkaç mahküm ve gardiyan yasal işleme tabi tutulmuştu.ve bu olaydan sonra ispiyoncu mahkümların vay başına gelenler.
    Cevapla
  • 2828 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki memurun itibarı ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor