Karınca kovucu yöntemler nelerdir? Evde karınca nasıl yok edilir?

Özellikle kapı ve pencerelerin günün büyük bir kısmında açık olduğu yaz aylarında evler sıklıkla karınca baskınlarına maruz kalır. Karınca baskınlarını önlemek, karıncalara zarar vermeden uzaklaştırmak için doğal karışımlar hazırlanabilir. İşte karıncalara zarar vermeden evden uzaklaştıran yöntemler...

Karınca kovucu yöntemler nelerdir? Evde karınca nasıl yok edilir?
Karınca kovucu yöntemler nelerdir? Evde karınca nasıl yok edilir?
GİRİŞ 04.08.2022 10:36 GÜNCELLEME 04.08.2022 10:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Karıncalar, özellikle mutfaklarda yere dökülen ekmek parçacıklarının ve üzeri açık kalan yiyeceklerin yanına toplanıp zaman içinde evin her yerine yayılmaya başlar. Bu durum, çok fazla devam ettiğinde can sıkıcı bir hal almaya başlar. Karıncaların evi gelmemesini önlemek için uyulması gereken birkaç kuralın dışında karıncalara zarar vermeden karıncaların evden uzaklaşmasını sağlayacak birkaç doğal yöntem bulunmaktadır. Peki karıncaları evden uzaklaştırmak için neler yapılmalıdır?

Kan lekesi nasıl çıkar? Nevresimden ve kıyafetten kurumuş kan lekesini çıkarma yöntemleri...Kan lekesi nasıl çıkar? Nevresimden ve kıyafetten kurumuş kan lekesini çıkarma yöntemleri...

Karıncaların Eve Gelmemesi İçin Neler Yapılır? 

Karıncaların evlere, özellikle de mutfaklara gelmemesi için uyulması gereken birkaç kural bulunur. Bunlar şöyledir:

  1. Evin içinde çöp biriktirmemek 

  2. Yemek kalıntıları açıkta bırakmamak

  3. Yerlere kırıntı ya da yemek döküldüğünde hemen temizlemek

  4. Evin temizliğin, dikkat etmek gibi önemlerin alınması karınca baskınlarına engel olabilir. 

Evde defne yaprağı ve adaçayı yakmak ne işe yarar? Defne yaprağı nedir ne işe yarar?Evde defne yaprağı ve adaçayı yakmak ne işe yarar? Defne yaprağı nedir ne işe yarar?

Karıncalar Evden Nasıl Gider?

Karınca baskınına uğrayan evlerde karıncalara zarar vermeden uygulanabilen birkaç doğal yöntem bulunur. Bu yöntemler Antik Mısır'dan günümüze kadar ulaşan binlerce yıldır uygulanan en doğal yöntemlerdir. Karıncaların evden gitmesi için 1-2 malzemeyle hazırlanan doğal ilaçlar şöyledir:

Limon ve Sirke:

Yarım litre suyun içine 1 adet limon ve 4 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek karıncaların sıklıkla geldiği noktalara sürülür. Bu karışımın karıncaların bir daha gelememesini sağladığı gibi evin sterilize olmasına da yardımcı olur. Limon ve sirke karışımının günde 2-3 defa uygulanması tavsiye edilir. 

Defne Yaprağı:

Antik Mısır'da buğday ve hububat ambarları defne yapraklarıyla muhafaza edilirdir. Kurutulmuş defne yaprakları ister direkt olarak karıncaların sıklıkla geldiği yerlere konur ister de yakılarak tütsüsü yapılır. Her iki yöntem de karıncaları evden uzaklaştırmak için etkilidir. 

Tarçın:

Karıncalardan kurtulmak için bir diğer etkili yöntem ise tarçındır. Toz tarçın bir bardak su ile karıştırılıp karıncaların geldiği yerlere sürülür. Toz tarçın ya da tarçın yağı ile hazırlanan karışım, karıncalara zarar vermeden kısa sürede evden uzaklaşmasını sağlar. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 4
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır’da yaşıyorum ve burda karıncayla başetmek mümkün değil. Ordular halinde dolaşıyorlar, her yerden fışkırıyorlar, antik Mısır döneminin intikamını mı alıyorlar acaba , bilemedim
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    karıncaların kurdukları güzergâha pudra dökerseniz, bir iki gün içerisinde yollarını değiştirirler.
    Cevapla
  • mustafa kara 1 yıl önce Şikayet Et
    dost arkadaş yaşıyıp gidiyoz onlarla,geçen baktım eve gidiş yolunda kazımışlar parke taşın arasını kendilerine yuva yapmışlar hummalı çalışıyorlar,çok da zararı yoksa ellemeyin gitsinler diyecem ama bizim evlatlar görünce bağırıp çağırıyor, o yüzden onların dikkatini başka yere çekin derim,onlar küçük setler ile evden uzaklaştırılıyor
    Cevapla
  • S.Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Karıncaların eve geliş yerlerinin yol üzerine tuz dökülürse karıncalar geri dönerler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi