AK Parti'den gönüllere dokunan belediyecilik örneği... Aslıhan için sefer oldular!

Ardahan Belediyesi'nin CHP'li Başkanının vatandaşa "Her yol bitti engelli yolu mu kaldı" şeklindeki skandal cevabı hala hafızalarda tazeyken Kocaeli'de AK Parti'den gönüllere dokunan bir hizmet haberi daha geldi.

GİRİŞ 20.07.2022 01:09 GÜNCELLEME 20.07.2022 01:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Spina Bifida hastası Aslıhan’ın çay davetine icabet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hayatının en güzel ve en duygusal anlarından birini yaşadı.

“ASLIHAN’IN GÖZÜNDEKI IŞILTIYI GÖRDÜM YA DÜNYANIN EN MUTLU İNSANI OLDUM’’

Spina Bifida hastası olması nedeniyle tekerlekli sandalyede hayatını geçirmek zorunda kalan Aslıhan Efe(17), evinin bahçesinde akülü aracıyla dolaşmak istediğinde büyük zorluk yaşıyordu. İzmit Durhasan Mahallesi Solaklar mevkiindeki evlerinin bahçesi toprak olan Aslıhan, tekerlekli sandalyesiyle bahçede gönlünce dolaşamıyor, arka taraftaki hayvanlarına ulaşamıyordu. Özellikle yağışlı havalarda evlerinin bahçesi çamur olan Aslıhan, pencereden dışarıyı seyretmekle yetinmek zorunda kalıyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan Çiftçi Şenliğinde Başkan Büyükakın ile karşılaşan Aslıhan, bu sıkıntısını Başkan amcasına iletince Büyükşehir ekipleri seferber oldu. Kısa sürede Aslıhan’ın evinin bahçesi kilit parke taşıyla kaplandı. Böylece evinin bahçesinde yaz kış gönlünce dolaşma özgürlüğüne kavuşan Aslıhan’ı ziyaret eden Başkan Büyükakın, genç kızın mutluluğuna ortak oldu. Aslıhan ile Başkan amcası ziyaret boyunca duygusal anlar yaşadı. 

BÜYÜKŞEHİR ASLIHAN İÇİN SEFERBER OLDU

Aslıhan’ın arzusunu yerine getirmek için Başkan Büyükakın’ın verdiği talimat en kısa zamanda Büyükşehir’e bağlı A Takımı ekipleri tarafından yerine getirildi. İbrahim ve Nurcan Efe’nin iki kızından biri olan Aslıhan’ın hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği evlerinin yolu ve bahçesi temizlendikten sonra kilitli parke taşı ve bordür döşendi. Kurban Bayramı öncesinde seferber olan Büyükşehir ekiplerinin yaptığı çalışmayla Aslıhan’ın tekerlekli sandalyesiyle rahatlıkla dolaşabilmesi sağlandı. Evinin önüne kadar parkeyle kaplanan yolu gören Aslıhan ve ailesi, çalışmanın özellikle bayram öncesinde tamamlanmasından dolayı büyük sevinç yaşadı.

ASLIHAN'DAN BAŞKAN AMCASINA DAVET

Namık Kemal Anadolu Lisesine kayıtlı olan ve Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmen gönderilerek evde eğitim alan 11. sınıf öğrencisi Aslıhan, Başkan amcasının kendisini kırmayarak evinin yolu ve bahçesini yaptırmasının ardından şimdi akülü aracıyla rahatça gezip dolaşabiliyor. Aslıhan ve ailesi, duydukları mutluluğun tarifsiz olduğunu ifade ederken, Başkan Büyükakın’ı bahçelerine çay içmeye davet etti. 

 “ASLIHAN ÇOK POZİTİF VE ÇOK DİKKATLİ BİR KIZIMIZ” 

Aslıhan’ın bu nazik davetini geri çevirmeyen Başkan Büyükakın, Efe ailesini evlerinde ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Aslıhan’ın davetine icabet ederek, Efe ailesiyle bahçelerinde çay içti. Aslıhan’ın artık bahçede rahatlıkla dolaşabildiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Büyükakın, “Aslıhan bu bahçede dolaşmak, arka tarafta bulunan kazları ve ördekleri görmek istiyormuş. Bu dileğini bana iletti. Engelli evlatlarımızın dilekleri bizim için adeta emirdir. Onun bu dileğini hemen gerçekleştirdik. Şu anda Aslıhan’ın gözlerindeki ışıltıyı gördüm ya dünyanın en mutlu insanı ben oldum. Aslıhan kızım elimden tutup bana buraları gezdirdi. Neler yaptığını anlattı. Aslıhan çok pozitif ve dikkatli bir kızımız. Bu evin ve bölgenin idarecisi Aslı, öyle görüyorum. Hiçbir şeyi kaçırmıyor. Aslı’nın hayatını biraz olsun kolaylaştırıp onu sevindirdiysek ne mutlu bize” ifadelerini sarf etti.  

“TAHİR BAŞKANI YANIMDA OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUM” 

Başkan Büyükakın’ı bahçesinde gezdirerek, gün içerisinde yaptıklarını anlatan Aslıhan, “Evin arkasını gezemiyordum. Şimdi rahatlıkla geziyorum. Çok mutlu oldum. Tahir Başkanım yanımda olduğu için de çok mutluyum” sözleriyle duygularını dile getirdi. Başkan Büyükakın ile bir araya gelmekten büyük heyecan ve mutluluk duyan Aslıhan’ın annesi Nurcan Efe ve babası İbrahim Efe de, Başkan Büyükakın’a yol ve bahçe için teşekkürlerini iletti. Efe ailesi, “Kızımız artık çok daha mutlu. Bahçede arzu ettiği gibi dolaşabiliyor, hayvanlarla vakit geçirebiliyor. Tahir Başkanımıza her konuda ve özellikle Aslıhan’a gösterdiği hassasiyet ve ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Aslıhan gibi bizler de çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan helal olsun sana. Bu hizmet için harcanan para hepimizin bu kardeşimiz için harcanan para da çok doğru çok yerinde...Bende mutlu oldum..
    Cevapla
  • Adem fani 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyetinden ne beklenir ki şu memleketin balını kaymagını yerler bir çivi bile çakmazlar heykel hariç
    Cevapla
  • Filistin Özgürdür 1 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam... Allah selamet versin
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlayana sivri sinek saz, anlamayan da nato kafa nato mermer !..
    Cevapla
  • THUNDER 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun..baskanim ALLAH yardimciniz olsun INSAALLAH diger engelli ve zorluk yasayan cocuklarimizinda yardimcisi olun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!