Almanya'dan Baha Cem Gürbüz'ün başarı öyküsü

Almanya`nın Frankfurt şehrinde yaşayan Baha Cem Gürbüz, kentin önde gelen okullarından Anna-Schmidt-Schule'yi tam notla bitirirken, üç dalda ödüle layık görüldü.

GİRİŞ 21.07.2022 14:13 GÜNCELLEME 21.07.2022 15:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Almanya`nın Frankfurt şehrinde yaşayan Baha Cem Gürbüz Lise bitirme Sınavı Abitur’u not ortalaması 1.0 ile bitirerek önemli bir başarı kazandı. Baha fen bilimlerine özel bir yatkınlığı olduğunu, yüksek öğrenimini aralarında tıbbın da olduğu temel fen bilimlerinde bir bölümde sürdüreceğini belirtti.

Federal Almanya'daki genç kuşağın öğrenim sürecinde yeni başarılara tanık olunuyor. Frankfurtlu genç Baha Cem Gürbüz, tüm derslerden tam not alarak liseyi bitirdi ve böylece az rastlanır bir başarıya imza attı. Hiçbir dersten not kaybetmemesiyle dikkat çeken Baha, henüz 18 yaşında.

Fizik ödülü

ETİK DALINDA ALMANYA BİRİNCİSİ

Yetenekleriyle yaşıtları arasında sivrilen Baha Cem Gürbüz, okulundan hem en yüksek notla mezun oldu hem de matematik, fizik ve etik derslerinde özel ödüle layık görüldü. Baha Cem Gürbüz , etik dalında Almanya birincisi ilan edildi. 

Anna-Schmidt-Schule bu dönemde 125 mezun verdi. Bu mezunlar arasında sadece iki Türk genci vardı. Liseyi (Gymnasium) bitirme notu 1,0 olan Baha Cem Gürbüz, öğrenimini hangi dalda sürdüreceğine henüz karar vermediğini, tıp dahil çeşitli dallardaki araştırmalarının sürdüğünü belirtti. Baha elde ettiği not ortalaması ile Almanya`da istediği üniversitesinin istediği bölümünde okumaya hak kazandı.

Etik Ödülü

"BAŞARIYI ÇALIŞMA DİSİPLİNİME BORÇLUYUM"

“Bu başarıyı tesadüflere değil, çalışma disiplinime borçluyum” diyen Baha, aile desteğinin ve derslerini ciddiye almanın bu sonuçta çok etkili olduğunu da hatırlattı. Baha Türk olmanın Almanya'da bir dezavantaj olmadığını aksine bunun artılarının olduğunu , ayrı bir dil bilmenin farklı kültürden gelmenin hayatına bir değer kattığını söyledi.

Başarılı olmayı sevdiğini söyleyen Baha, hangi dalı seçerse seçsin üniversite hayatında ve sonrasında  başarılı olacağına inanıyor.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Serdar taş istanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Müslüman olduğunu unutma ki yedi cettin gurur duysun
    Cevapla
  • Murat (ALMANYA) 1 yıl önce Şikayet Et
    Su Delikanlinin Lise egitimi, Türkiyedeki 30 Prof´dan daha ileride! Buda Türkiyedeki Gurbetci düsmanlarina ders olsun
    Cevapla
  • şeriat 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun oğluma Allah yolunu bahtını açık etsin.
    Cevapla
  • As. 1 yıl önce Şikayet Et
    Başarıların devamını dileriz ne mutlu Türküm diyene.
    Cevapla
  • KANCA 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, gurur verici, ailesini de kutluyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?