600 yıllık tarihi çınar asırların yorgunluğuna dayanamadı

Balıkesir'in Balya ilçesine bağlı Kayalar kırsal mahallesinde bulunan 600 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi çınar ağacı kırılarak, devrildi.

600 yıllık tarihi çınar asırların yorgunluğuna dayanamadı
600 yıllık tarihi çınar asırların yorgunluğuna dayanamadı
GİRİŞ 21.08.2022 18:03 GÜNCELLEME 21.08.2022 18:03

Balya'nın tarihi kırsal mahallesi Kayalar Kırsal mahallesinde bulunan ve 600 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağacı yılların yorgunluğuna dayanamadı ve kırılarak devrildi.

Kayalar köyünün mesire alanı olan alanda birçok sarnıç çeşmesi bulunan bölgede bulunan çınar ağaçları ile çevrili ve köyün gençlerinin toplanma yeri olan tarihi çınar ağacı büyük bir çatırtı ile yıkıldı. Kayalar Köyü sakinlerinden olan ve halen Almanya da öğretmen olarak çalışan Halil Çınar, Tarihi çınar ağacının yıkılmasına üzüldüğünü belirterek, "Koca Çınar da genç kızlar salıncakta sallanırken, gençler de sevdikleri kız için silah atardı. Çınar ağacına bağlı salıncakta zamanında birçok evliliğin temeli atıldı. Köyün askere giden gençleri de çınar ağacının altında yapılan eğlenceden sonra askere gönderilirdi. Daha eskilerde ay tutulması olduğunda da çınar ağacının altında havaya silah sıkarlardı" dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri