Dünya Öğretmenler Günü ne zaman?

UNESCO ve ILO'nun (Uluslararası Çalışma Örgütü) ilk kez 1994 yılında başlattığı Dünya Öğretmenler Günü girişimi, her sene yeni eğitim-öğretim döneminin başında kutlanmaktadır. Peki Dünya Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

Dünya Öğretmenler Günü ne zaman?
Dünya Öğretmenler Günü ne zaman?
GİRİŞ 05.10.2022 15:02 GÜNCELLEME 05.10.2022 15:02

Dünya genelindeki öğretmenlerin çalışma standartlarını düzenlemek ve bu yönde dikkat çekmek için başlatılan Dünya Öğretmenler Günü, her yıl olduğu gibi bu sene de yeni eğitim-öğretim dönemine denk geldi. Ülkemizdeki ve dünya genelindeki milyonlarca öğretmenin çalışma koşulları, "Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Karar" ile belirlenmişti. Peki Dünya Öğretmenler Günü ne zaman ve hangi güne denk geliyor?

DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Öğretmenler Günü, her yıl 5 Ekim'de kutlanmaktadır. 2022 yılında 5 Ekim günü miladi takvimde Çarşamba gününe denk gelmektedir. Diğer taraftan her ülkenin farklı tarihlerde öğretmenlere yönelik kutlama günleri bulunuyor. Örneğin, Türkiye'de her 5 Kasım'da bu amaçla kutlamaların yapılması gibi.

Öğretmen ataması

DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDİR?

UNESCO ve ILO'nun ortaklaşa başlattığı Dünya Öğretmenler Günü ve bu yönde hazırlanan tavsiye karar, öğretmenlerin çalışma koşullarını belirleme; sürekli olarak eğitilmelerine önayak olma ve toplumdaki rollerine yönelik farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. 

UNESCO'nun hazırladığı tasarıda, "Eğitim hakkı, nitelikli öğretmenden geçer" sözü; aynı zamanda kurumun belirlediği slogan olarak da biliniyor. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?