2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması başvuru şartları ve tarihleri

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Başkanı Abdullah Çalışkan, çocukların ve gençlerin Ahiliği yakından tanımaları için Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması'nın ikincisini düzenlediklerini bildirdi.

2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması başvuru şartları ve tarihleri
2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması başvuru şartları ve tarihleri
GİRİŞ 18.01.2023 20:39 GÜNCELLEME 18.01.2023 20:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Başkanı Abdullah Çalışkan, çocukların ve gençlerin Ahiliği yakından tanımaları için Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması'nın ikincisini düzenlediklerini bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Ahiliğin sadece bir esnaf teşkilatlanması değil, Türk milletinin genlerinde var olan yiğitlik, adalet, dayanışma, yardımlaşma gibi özellikleri ile İslam ve fütüvvet ahlakını yoğurarak insanlığa sunduğu bir medeniyet hareketi olduğunu ifade etti.

Ahi Evran Veli'nin kurduğu eğitim sisteminde yetiştirdiği insanlar ile idari, iktisadi, sosyal, kültürel, askeri ve ticari bir model oluşturduğunu, bu modelde ahlakı da kurumsallaştırarak insanlığa adil bir sistem örneği sunduğunu vurgulayan Çalışkan, Ahiliğin kapitalizmin kıskacında ve yeni bir düzen arayışı içindeki insanlık için bir ümit, bir örnek ve model olacağına gönülden inandıklarını belirtti.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN

Bu inançla özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin Ahiliği yakından tanımaları için dünya genelinde açtığımız 2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmalarımız için son başvuru tarihimiz 30 Haziran 2023’tür.

* 6-11 yaşları arasındaki ilkokul öğrencileri resim,
* 10-15 yaşları arasındaki ortaokul öğrencileri resim ve masal/öykü,
* 14-19 yaşları arasındaki lise öğrencileri ise resim, deneme ve şiir 

kategorilerindeki eserleri ile yarışmalara başvurabilecektir.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere tablet, akıllı saat, bluetooth kulaklık ve sürpriz hediyeler verilecektir.

Yarışmalara ilgi duyan öğrencilerimiz www.ahievran.org adresindeki kapsamlı veri tabanından Ahilik ve Ahi Evran ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabileceklerdir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • macır 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasreddin Hocamız Adamdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi