Fay Hattı Sorgulama Ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Kahramanmaraş’ta 7,7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından AFAD’ın e-Devlet üzerinden sunduğu fay hattı sorgulama işlemleri araştırılıyor. Uygulama sayesinde vatandaş evlerinin yakınlarında fay hattı geçip geçmediğini öğrenebiliyor.

Fay Hattı Sorgulama Ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu?
Fay Hattı Sorgulama Ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu?
GİRİŞ 27.02.2023 16:06 GÜNCELLEME 27.02.2023 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fay hattı sorgulama ekranını geçtiğimiz yıllarda E-Devlet aracılığıyla erişime açan MTA, bu ekran aracılığıyla hangi bölgelerden fay geçişi olduğunu ve uzamlarının nerelere kadar ilerlediğini gösterebiliyor.

Bakan açıkladı: Okullar 2 hafta tatil edildi! Okulların kapandığı illerin listesi...Bakan açıkladı: Okullar 2 hafta tatil edildi! Okulların kapandığı illerin listesi...

E-DEVLET AFAD FAY HATTI SORGULAMA EKRANI

Türkiye fay hattı haritası sorgulama ekranı, son depremlerin ardından pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. MTA ve AFAD tarafından listelenen fay hatları, birkaç adımda kolayca görüntülenebiliyor. Fay haritası ile hangi şehir ya da ilçeden fay hatları geçtiğini isteyen iki kurum, bu bilgileri belirli periyotlarda güncelliyor. Türkiye fay haritası görüntüleme ekranı, internet üzerinden kolayca görüntülenebilmektedir. 

E-Devlet üzerinden fay hattı sorgulaması yapmak için aşağıdaki linke tıkladıktan sonra açılan sayfadaki kişisel bilgilerinizi doldurarak onay veriniz. Ardından adresini seçerek deprem risk haritasını görebilirsiniz.

AFAD E-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA

MTA FAY HARİTALARI

MTA yenilenmiş diri fay haritaları hangi bölgede fay hattı olduğunu gösteriyor. İle tıklanarak oradan geçen fay hattının uzunluğunu ve kapsadığı bölgeler öğrenilebilir.

n son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.

MTA FAY HATTI HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • NURETTİN 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin sadece iç anadolu kısmına yüksek kat imar verecen diğer yerler en fazla 5 kat. adam aktif fay hattının geçtiği bölgeye 20 kat dikmiş. yıkılacağı dünden belli.
    Cevapla
  • kelleci 1 yıl önce Şikayet Et
    geçse oturmayacakmıyız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...