Kısa çalışma ödeneği ve kira yardımı hesaplara yattı mı? Depremzedelere 100 bin TL nakdi yardım...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 il için kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği için harekete geçildi. Peki, kısa çalışma ödeneği ve nakdi yardım ne kadar, başvuru yapılacak mı?

Kısa çalışma ödeneği ve kira yardımı hesaplara yattı mı? Depremzedelere 100 bin TL nakdi yardım...
Kısa çalışma ödeneği ve kira yardımı hesaplara yattı mı? Depremzedelere 100 bin TL nakdi yardım...
GİRİŞ 18.02.2023 09:15 GÜNCELLEME 18.02.2023 09:25

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, depremin etkilediği 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanması kararlaştırılırken, ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilerleyen süreçte Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI YAPILACAK!

İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin TL taşınma yardımı yapılacak. 

2-5 BİN TL ARASI KİRA YARDIMI!

Ev sahibine 5 bin TL, kiracıya ise 2 bin TL kira yardımı yapılacak. Hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı açıklamıştık.

DEPREMZEDELERE 100 BİN TL NAKDİ YARDIM!

Acil ihtiyaçlar için 100 bin lira nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak elele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.

Bankacılık sektörümüz, Hazine ve Maliye Bakanlığımız öncülüğünde 2022 karlarını yüzde itibariyle belli bir oranını şu an itibariyle 50 milyar lira civarıda bunları dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Bu meblağ depremzedeler için yapılacak çalışmalarda kullanılacaktır.

Bölgedeki işletmelere yönelik ilave kredi garanti fonu kefaletli kaynaklar hazırlanmıştır. Ülkemizin ihracatına 20 milyar dolar katkıda bulunan bölgenin ayağa kalkmasını sağlamak için her türlü katkıyı sağlayacağız.

NAKDİ YARDIM NEDİR?

Nakdi yardım maddi anlamda zor durumda kalan kişilere parasal olarak yardım edilmesini ifade ediyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında alınan önlemler kapsamında işsizlik sigortası ödemelerini öne çekti.

Şubat ayına ait 5 Mart 2023’ te yapılacak işsizlik ödeneği ödemeleri ile 28 Şubat 2023’te yapılacak yarım çalışma ödeneği ödemeler depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye illerinde 15 Şubat 2023 tarihinde hesaplara yatırıldı.

Alınan önlemler doğrultusunda, işsizlik ve yarım çalışma ödeneği Şubat ayı ödemeleri 15 Şubat 2023’te, Mart ayı ödemeleri 21 Mart 2023’te, Nisan ayı ödemeleri ise 19 Nisan 2023’te yapılacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

İşyerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde, üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

Kısa çalışma uygulamasının temel amacı istihdamın korunmasıdır. Kısa çalışma ile çalışılmayan sürelerde işçilere gelir desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda istihdam korunarak, deneyimli personellerin işten çıkarılmasının önüne geçilmektedir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!