Aydın Aydın köpeklere türkü yaptı, madalya takarak vefa borcunu ödedi

Hakkarili sanatçı Aydın Aydın asrın felaketinde enkaz altında canlar kurtaran patilere dikkat çekmek için "Hav hav sevgili dostum" türküsüyle köpeklere et ikram edip hediye paketi içinde hazırladığı kemik ödülünü taktı.

GİRİŞ 16.03.2023 18:08 GÜNCELLEME 16.03.2023 20:56

Hakkari’ de beklenen olası bir deprem  için halkı köpeklere karşı duyarlı olmaya ve onlara gereken ilgiyi  göstermek için köpeklere sahip çıkmak ve  onlara karşı vefa borcumuz olduğuna dikkat çekerek hav hav  sevgili dostum türküsüyle Hakkari Yüksekova’daki köpek barınağında  köpeklere  protokol düzeyinde tepside köpeklere et ziyafeti çektirdi.

KÖPEKLERE TÜRKÜ YAZDI TEPSİDE ET İKRAM ETTİ

 Söz müziği türkücü aydın aydına ait olan  Havhav sevgili dostum adlı parçaya depremden önce klip çekilecekti  fakat meydana gelen depremden dolayı  klip çekimlerine ara vermek zorunda kaldığını, bizler sizleri hep ihmal ettik, ama sizler bizleri unutmadınız, deprem bölgesinden yüzlerce  can kurtardınız, biz sizlere minnettarız siz daha güzel ödüllere  layıksınız iyi ki varsınız diyerek  kutu içinde çıkardığı kemik ödülünü iki ayrı köpeğin boynuna takarak ödüllendirdi. ‘

Hav hav sevgili dostum' eseri depremin olduğu gece Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yapmayı planladıklarını, ancak o gecenin sabahında deprem olduğunu söyleyen Aydın," Yüce rabbim bir daha böyle felaketleri yaşatmasın. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarını başsağlığı diliyorum. Bu depremde dünyanın dört bir yanında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Meksika’dan deprem bölgesine can kurtarmaya gelen ve hastalandıktan sonra da ölen 'prote'  isimli köpeğin ölümü de  bizleri son derece üzmüştür. Uzun süredir köpekler bana gönül koymuşlardı. Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altına kalan yüzlerce insanımızın sağ kurtarılmasına vesile olan can dostlarımız için ben de 'Hav hav sevgili dostum' klibi yaptım. Sonra da onlara bir mektup yazdım. Mektubumda dedim ki; 'hav hav sevgili dostum aha bu satırları senin için yazdım. Aramıza kara kediler mi girdi. Niye bize küstünüz diye.' Onlar da depremi vurgulayarak cevap gönderdiler. Dediler ki; hav hav havladık, hep sizi uyardık deprem geliyor dedik, bomba patlıyor dedik. Kurt sürüyü kapınca bizler hiç uyumadık. Sonra onların bu kahramanlıklarına eser yaptım. Bu eserimi de Yüksekova'ya gelip seslendirdim. Kemikleri çok sevdikleri için de ödül olarak boyunlarına kemik taktım." dedi

KAHRAMAN MEKSİKA KÖPEĞİ PROTEO YA TEŞEKKÜR ETTİ

Meksika da  deprem bölgesine gelen depremden yoğun arama kurtarma çalışmalarından sonra hastalanıp ölen kahraman Proteo köpeğinin ölümü son  derece bizi üzmüştür.. köpekler bana biraz alınmışlardı, ben onları unutmadım bu gün onlara onlara türkü söyleyerek eğlendirdik et ve yiyecekler ikram ederek  vefa borcumuzu ödedik ve onlarla barıştık dedi. Hakkari valiliği Yüksekova kaymakamlığı tarafından  Yüksekova’da  bulunan 500 sokak köpeği için yapılan köpek barınağının yapımı için ayrıca  ilgi ve alakalarından dolayı  Hakkari valisi belediye başkan vekili İdris Akbıyık ve Yüksekova kaymakamıbeyüksekova belediye başkan vekili  Ömer çimşit e teşekkür etti.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır