İftar, sahur ve teravih sözcüklerinin anlamları…

Ramazan gelince en sık kullanılan kelimeler; iftar, sahur ve teravih... Birçok Müslüman bu sözcükleri tüm ay boyunca zikretmesine rağmen ne anlama geldiğini bilmiyor. İşte, araştıranlar için iftar, sahur teravih sözcüklerinin anlamları...

İftar, sahur ve teravih sözcüklerinin anlamları…
İftar, sahur ve teravih sözcüklerinin anlamları…
GİRİŞ 26.03.2023 21:24 GÜNCELLEME 26.03.2023 21:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

11 ayın sultanı Ramazan, şüphesiz ki Müslümanların en sevdikleri ay. Yapılan ibadetlerin kat be kat sevap kazandırdığı bu ayda sık sık kullanılan bir takım kelimeler var. Bu kelimelerden başında ise, iftar, sahur ve teravih geliyor.

Bin aydan daha hayırlı olan bu ayda tutulan oruçlar, sahurun hemen ardından başlayıp, iftar ile son buluyor. İftardan sonra ise, en büyük sünnetlerden biri olan teravih namazı ile Ramazan devam ediyor. 

İşte, merak edenler için iftar, sahur teravih sözcüklerinin anlamları...

İFTAR NE DEMEK? 

İftar, orucu açmak, oruçluya orucu açtırmak, başlanmış bulunan orucu bozmak veya hiç oruç tutmamak demektir. Kelimenin köken, Arapça 'Fatr'dan gelmektedir. Fatr ise, yarmak ve kesmek manasını taşımaktadır. 

SAHUR NE DEMEK?

Sahur, sabah olmadan önceki vakit, gecenin son üçte biri olarak tanımlanmaktadır. Seher kelimesi ile aynı kökten gelmektedir. Dini bir terim olarak ise, oruç tutmaya hazırlık olmak üzere fecrin doğmasından önce yenen yemek demektir. 

TERAVİH'İN KELİME ANLAMI

Teravih kelimesi rahatlatmak ve dinlendirmek anlamını taşımaktadır. Arapça tervîha sözcüğünün çoğuludur. Dini literatürde ise Ramazan'a mahsus olmak üzere yatsı namazından sonra kılınan namazı olarak tanımlanmaktadır. 

KAYNAK: İSLAM ANSİKLOPEDİSİ
Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Zülfinur 3 ay önce Şikayet Et
    Bu haber benim ilgimi çekti
    Cevapla
  • PHCclck 3 ay önce Şikayet Et
    İyimiş abla veya abi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!