İklim değişikliği nedir? İklim değişikliğinin etkileri

22 Nisan Dünya Gününde Google 'İklim değişikliği' konusunu doodle yaptı. Bunun üzerine gündem olan iklim değişikliği teması araştırılmaya başlandı. İşte iklim değişikliği ile ilgili tüm detaylar...

İklim değişikliği nedir? İklim değişikliğinin etkileri
İklim değişikliği nedir? İklim değişikliğinin etkileri
GİRİŞ 22.04.2023 12:04 GÜNCELLEME 22.04.2023 12:04

Son yıllarda hızla artan küresel ısınma Dünya ikliminde de değişikliklere sebebiyet verdi. Bu anlam etrafında Google, bu yılki 22 Nisan Dünya Gününde 'İklim değişikliği' konusunu doodle yaptı. 

Gündem olması üzerine iklim değişikliği ve Dünya Günü ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte, konuyla ilgili tüm bilinmeyen detaylar... 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR?

İklim değişikliği, Dünya'nın atmosferinde bulunan karbondioksit, azot oksitleri ve metan gibi gazlar tarafından tutulan ısının artması neticesinde, dünya üzerindeki ortalama hava sıcaklıklarındaki, mevsimlerdeki ve deniz seviyesindeki uzun vadeli değişimin genel adıdır. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİ

İklim değişikliği insan hayatını tehdit eden en önemli unsurlardan biridir. İklim değişikliği ile birlikte, aşırı sıcaklar, su kıtlığı, seller ve gıda kıtlıkları ortaya çıkabilmektedir. Tüm bunların sonucunda ise insan göçü ve belki de savaşlar kendini gösterecektir. 

22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

Dünyadaki çevre sorunları, doğal ve tarihi güzellikler ve iklime ilişkin detaylara dikkat çekmek maksadı ile 1970'te 22 Nisan Dünya Günü olarak ilan edildi. O tarihte Dünya Gününe özel çok sayıda konferans ve sempozyum düzenlendi ve 20 milyonu aşkın katılımcı oluştu. 

50 yılı aşkın süredir, 22 Nisan Dünya Günü olarak kutlanır ve bugünde çevre sorunları ele alınır. Bu yıl da iklim değişikliği teması ele alındı. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması