Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Anneler Günü ayın kaçında?

Anneler Günü tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu sene Anneler Günü önemli bir tarihle aynı güne denk geliyor. Her yıl mayıs ayında yaşanan Anneler Günü için hazırlık yapanlar, Anneler Günü tarihini sorguluyor. Anneler Gününde hediye alarak annesini mutlu etmek isteyenler tarih araştırması yapıyor. Peki Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Anneler Günü ayın kaçında?

Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Anneler Günü ayın kaçında?
Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Anneler Günü ayın kaçında?
GİRİŞ 11.05.2023 09:32 GÜNCELLEME 11.05.2023 09:32

Anneler Günü 2023 için geri sayım başladı. Mayıs ayında kutlanacak Anneler Günü, bu sene önemli bir tarihle çakışıyor. Annesini sevindirmek için ufak kutlamalar hazırlayanlar Anneler Günü hakkında araştırma yapıyor. Peki Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Anneler Günü ayın kaçında?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü tarihi ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Ülkemizde Anneler Günü her yıl mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır. Anneler Günü 2023 yılında 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Aynı zamanda 14 Mayıs günü Genel Seçim'in yapılacağı gün olmaktadır.

ANNELER GÜNÜ TARİHİ

Anneler Günü tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Tarihçesi Antik Yunan ve Antik Roma'ya kadar Anneler Günü, daha sonra 1908 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Anna Jarvis'in kaybettiği annesini anmak için başlatıldı. 1914 yılında Kongre'de onaylanmasıyla ABD çapında genişledi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı