İlahiyatçı yazar Döngeloğlu'nun vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Dürüst, samimi, mütevazı ve insana değer veren kişiliği ile ömrünü İslam'ı anlatmaya adayan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu’nun vefatının üzerinden 3 yıl geçti.

GİRİŞ 03.05.2023 09:08 GÜNCELLEME 03.05.2023 09:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalışan Döngeloğlu, İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yaptığı araştırma, inceleme, gezi yazıları ve ramazan aylarında hazırlayıp sunduğu Kanal 7'deki programlarıyla biliniyordu.

Ömer Döngeloğlu'nun ölmeden önceki sözleri hafızalara kazındıÖmer Döngeloğlu'nun ölmeden önceki sözleri hafızalara kazındı

Ömer Döngeloğlu dualarıyla hem ağlayıp, hem de ağlatmıştı...Ömer Döngeloğlu dualarıyla hem ağlayıp, hem de ağlatmıştı...

Sosyal yaşantısında katıldığı konferans ve sempozyumlarda da irşat faaliyetlerinde bulunan Döngeloğlu, "Peygamberin İzinde", "Allah'a Adanmış Hayatlar", "Yeryüzünün Yıldızları", "Sözün Miracı; Dua", "Allah Resulünü Görenler", "Peygamberimizin Dostları" ve "Mus'ab bin Umeyr" gibi birçok eser kaleme aldı.

Aralık 2019’dan itibaren dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovit-19) teşhisiyle Başakşehir Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan Ömer Döngeloğlu, 3 Mayıs 2020'de 52 yaşında vefat etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • sancaktepe 11 ay önce Şikayet Et
    Allah mekanin cennet eylesin hocam
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Ömer hocam Hz.Peygamberimizi ve sahabesini anlatırken bizi de çok ağlattınız helal olsun sana Rabbim cennettinde en yüksek mertebelere ulaştırsın,mazhar kılsın.
    Cevapla
  • mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Hatırlattınız teşekkür ederim.Ömer Hocaya Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.samimi ve içten anlatımını çok özledik Peygamberimizi sahabesini öğrenmede çok faydalı oldu onun programını takip etmeye çalıştık bu vesileyle Abdülcelil CANDAN I da hatırladık. Allah ikisine rahmet eylesin mekanları cennet olsun.öyle samimi müslüman alimlere çok ihtiyacımız var.birbiriyle didişene değil
    Cevapla
  • yiğido 11 ay önce Şikayet Et
    Ramazan ayı sensiz geçiyor, güzel sohbetlerini özledik. ALLAH(cc) mekanını cennet etsin.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Cenabı Hak rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler