Ehliyet ile oy kullanılır mı? Pasaport kimlik yerine geçer mi?

14 Mayıs Pazar günü 60 milyonu aşkın seçmen sandık başına gidecek. Seçmen kağıtlarını yanında bulundurması gereken vatandaşlar ehliyet ile oy kullanılıp kullanılamayacağını merak ediyor. Peki ehliyet ile oy kullanılır mı?

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Pasaport kimlik yerine geçer mi?
Ehliyet ile oy kullanılır mı? Pasaport kimlik yerine geçer mi?
GİRİŞ 13.05.2023 11:42 GÜNCELLEME 13.05.2023 11:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu tarafından oy kullanacak vatandaşlara açıklama yapıldı. İlk kez oy kullanacak olan gençler sürecin nasıl olacağını, hangi belgelerle oy kullanılacağını merak ediyor. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu.

EHLİYET İLE OY KULLANILIR MI?

Pazar günü yapılacak olan seçimde seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak.

Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, Sürücü Belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler olabilecek.

Bu sebeple Ehliyet ile oy kullanılabilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • türbedar 1 yıl önce Şikayet Et
    SAKIZ ORUCU bozarmı gibi alakasız soru. laf olsun torba dolsun.
    Cevapla
  • Bilmiyorsan öğren 11 ay önce Şikayet Et
    Sen çok biliyorsun maşallah
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin pek bu tarz işlerle alakan olmafigi belli. Noterlerde ehliyet geçerli değil, nüfus kağıdı isterler. Yani her zaman ehliyet nüfus kağıdı yerine gecmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sedyeden kalktı, doktora saldırdı! Şoke eden anlar
Selçuk Bayraktar'dan annesine özel plaket!