Girit Adası nerede, Türkiye’de nereye yakın? Girit Adası nereye bağlı?

Ülkemiz topraklarında yer almasa da hemen herkes tarafından bilinen ve ziyaret edilmek istenen turistik bir yer olan Girit Adası, Türkiye’ye yakın bir konumda. Seyahat etmek isteyen vatandaşlar Girit Adası nerede ve Girit Adası Türkiye’ye kaç kilometre gibi sorulara yanıt arıyor…

Girit Adası nerede, Türkiye’de nereye yakın? Girit Adası nereye bağlı?
Girit Adası nerede, Türkiye’de nereye yakın? Girit Adası nereye bağlı?
GİRİŞ 20.05.2023 09:27 GÜNCELLEME 20.05.2023 10:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tarih boyunca oldukça önemli bir yere sahip olduğu gibi şimdi de aynı önemle turistlerin tüm dikkatlerini üzerine çekiyor. Girit Adası Türkiye’de nereye yakın ve tam olarak nerede yer alıyor soruları gezginler tarafından oldukça merak ediliyor. Girit, Türkiye'ye yakın bir konumda yer aldığı için adanın Türkiye'ye ait olduğu düşünülebilir. Peki, Girit aslında nereye bağlı? Girit Adası Türkiye’ye kaç kilometre uzaklıkta yer alıyor? Gelin birlikte öğrenelim…

GİRİT ADASI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Türkiye'ye yakın bir konumda yer almasına rağmen Yunanistan'a ait olan bir adadır. Aslında Girit, tam olarak Akdeniz'in doğusunda bulunuyor. Yunanistan toprağı olarak kabul edilen bu ada, Yunanistan'ın en büyük 4. şehri olarak da bilinir. Adanın merkezi de Kandiye'dir.

Bir zamanlar Osmanlı Döneminde Türk toprağı olan Girit Adası, yaşanan savaş ve antlaşmalar sonunda Yunanistan'a bırakılmıştır. Adada çok sayıda Osmanlı eseri ve tatil mekânı bulunuyor. Ülkemizden de çok sayıda insan tatil için bu adayı ziyaret ediyor.

GİRİT ADASINA NASIL GİDİLİR?

Girit Adası'na Türkiye'den direkt uçuş bulunmuyor. Havayolu ile bu adaya gitmek isteyenler öncelikle Atina'ya uçmalıdır. Atina'dan Girit Adası'na direkt uçuş vardır. Türkiye'den adaya gitmek isteyenler için en uygun vasıta feribottur. Girit'e gitmek için Marmaris'ten Rodos'a, oradan da Girit'e geçebilirsiniz. Bunun için de doğal olarak pasaportunuzun olması ve Yunanistan'dan vize almanız gerekir. Ülkemizdeki vize merkezlerinden istifade ile kısa sürede vize almanız mümkündür.

GİRİT ADASI VE TÜRKİYE ARASI KAÇ KİLOMETRE?

Girit Adasına en yakın bulunan ilimiz İzmir, 386 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 1 saat 10 dakika sürmektedir.

GİRİT ADASININ NELERİ MEŞHURDUR?

Girit adasının meşhur lezzetleri arasında zeytinyağlıları yer alıyor. Her ne kadar fideleri Türkiye’den gitmiş olsa da çok lezzetli süzme zeytinyağlarını hediye olarak sevdiklerinize getirebilirsiniz. Bu lezzetlerden bazılarını sizler için sıraladık:

Dakos

Yunanistan'ın en güzel lezzetlerinden Dakos, Paximadi denilen zeytinyağı ile ıslatılmış kızarmış ekmekler üzerine serpilen domates, peynir ve çeşit çeşit otlarla yapılıyor. Her öğün yiyebileceğiniz hem sağlıklı hem lezzetli bir yiyecek. Girit dâhil olmak üzere ülkenin her şehrinde veya adasında bulabilirsiniz.

Deniz Börülcesi

Türkiye'de Ege kıyılarının favori mezelerinden Deniz Börülcesi, bu şirin ada için de simgeleşmiş lezzetlerden biri. Hazırlanışı ve sunuşuyla oldukça benzediğini söyleyebiliriz.

Girit peynirleri

Girit Adası’nda önünüze onlarca çeşit ve birbirinden lezzetli peynirler sunulacak. Hemen hemen her yemeğin içinde yer alan peynirler tek başlarına bile bir lezzet şöleni sunuyor. Eğer peynir ve çeşitlerine ilginiz varsa, Girit sizin için tam bir fırsat olacak. Sık sık düzenlenen peynir festivalleri de ilginizi artıracaktır.

Gamopilafo

Gamopilafo, daha çok düğünlerde servis edilen geleneksel bir yemek. “Piláfi” olarak adlandırılan pirinç, et suyunun içinde pişiriliyor ve haşlanmış etle servis ediliyor. Limon ve karabiberle son dokunuşları tamamlanan yemeği pek çok restoranda da bulabilirsiniz.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • ihtiyar 11 ay önce Şikayet Et
    yunanin tavugu bizimkilere kaz görünüyor yunana gecerken gümrük kapilarinda Türklere yapilan muameleleride yazin
    Cevapla
  • MACKALI 61 11 ay önce Şikayet Et
    Ba$ka i$iniz yokmu yaa:?? Adamlar ellerinden gelse biz dilim dilim dogarlar kalkmi$ girit reklamini yapiyorsunuz utananin biraz be´cok az vatan sevginiz olsun.Giritmi$ iyi o zaman afiyet olsun iyi giritler.!
    Cevapla
  • gölge 11 ay önce Şikayet Et
    Yunanın propagandasına mı soyundunuz, hayırdır...
    Cevapla
  • Bir Akıncı 11 ay önce Şikayet Et
    Bizi imkan bulsa bir kaşık suda boğmak isteyen Yunan turizmine iyi destek vermişsiniz
    Cevapla
  • vatansever 11 ay önce Şikayet Et
    Yahuu arkadaş ne işin var giritte, her an gözünü oymak için amerika ile iş birliği yapıp adalar tank , helikopter doldurdular birde onlara paramı kazandırıyorsunuz... .-(( kendi adalarımıza ne oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir