Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde evliliğe teşvik amaçlı faizsiz, masrafsız 150 bin TL evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. Seçimin ardından evlilik kredisi başvuru şartları ve detayları merak ediliyor. Peki evlilik kredisine kimler başvuru yapabilir?

Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman?
Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman?
GİRİŞ 20.06.2023 10:02 GÜNCELLEME 20.06.2023 10:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasında bulunmuştu. Seçimlerin ardından gözler kredinin verileceği tarihe çevrildi.

FAİZSİZ VE 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ EVLİLİK KREDİSİ

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Kredinin geri ödemeleri ise 2 yıl sonra başlayacak ve 4 yıl vadeli olacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek. Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal destekler de kullanılacak. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Evlilik kredisi veren bankalar, başvuru tarihleri ve şartları henüz belli olmadı. Konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • TUNA 10 ay önce Şikayet Et
    daha banka ortada yok, yerel seçimlerde tekrar seçim vaadi olarak gündeme gelir.
    Cevapla
  • Goca GONYALI 10 ay önce Şikayet Et
    nikah tazelesek sayılmaz mı!!! :-)
    Cevapla
  • Dkdhdavha 10 ay önce Şikayet Et
    Sayılır
    Cevapla
  • olurmu? 10 ay önce Şikayet Et
    Boşanıp tekrar evlensek olurmu?
    Cevapla
  • super karar 10 ay önce Şikayet Et
    AH BEEE BİZİMZAMANIMIZ DA YOK TU Kİ BÖYLE KREDİLER . IKINA SIKILA EVLENDIK.BORÇTAN BELİMİZİ ZOR DOĞRULTTUK. boşanıp tekrar mı evlensek naapsak :)
    Cevapla
  • işçi 10 ay önce Şikayet Et
    Artık tek maaşla geçim çok ama çok zor. Ev kiraları ortalama 10bin seviyelerinde zira. Evlenmekte çok zorlaştı. Allah sonumuzu hayır eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi