Başkan Türkmen'den, yeniden ibadete açılan tarihi Vaniköy Cami ile ilgili paylaşım

İstanbul'un tarihi yapılarından biri olan Vaniköy Camii'nin restorasyonu tamamlandı. Kasım 2020'de çıkan yangın sonrasında küle dönen tarihi eseri, Kalyon Vakfı aslına uygun olarak restore etti.

GİRİŞ 14.06.2023 00:31 GÜNCELLEME 14.06.2023 00:31

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kasım 2020'de çıkan yangında hasar gören ve daha sonra yapılan restorasyonla tekrardan ibadete açılan tarihi Vanıköy Cami ile ilgili paylaşımda bulundu.

Türkmen paylaşımında cami içinde Osmanlı kültürüne özel cami kütüphanesi bulunduğu belirtti.

"İÇİDE ÖYLE GÜZEL BİR KÜTÜPHANE VAR Kİ"

Başkan Türkmen paylaşımında, "Bir Osmanlı geleneği olan camii kütüphaneleri, kültürümüzün en özel örneklerinden biri… İçimizi yakan bir yangınla yanan Vaniköy Camii’nin restorasyonu bitti, yeniden ibadete açıldı biliyorsunuz.  İçinde öyle güzel bir kütüphane var ki..." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti