Deprem bölgesinde gönülleri fethettiler... "Başarı belgesi" verildi

​Deprem bölgesinde gönüllü olarak afetzedelerin hizmetine koşan din görevlilerine 'başarı belgesi' verildi.

Deprem bölgesinde gönülleri fethettiler... "Başarı belgesi" verildi
Deprem bölgesinde gönülleri fethettiler... "Başarı belgesi" verildi
GİRİŞ 18.06.2023 09:23 GÜNCELLEME 18.06.2023 09:23

6 Şubat'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Samsun Kavak'tan Gaziantep İslahiye'ye giden ve gönüllü olarak görev alan din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ödüllendirildi. Kavaklı din görevlilerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzası ile gönderilen başarı belgeleri, Kavak İlçe Müftü Vekili Halil Ede ve AFAD Koordinatörü İlhan Özkan tarafından takdim edildi.

Başarı belgelerinin takdiminde yaptığı konuşmada, din görevlilerinin toplumdaki önemini ve değerini anlatan Müftü Vekili Halil Ede, “Ülkemizde meydana gelen ve tüm insanlarımızı derinden yaralayan depremden dolayı enkaz altında kalan vatandaşlarımıza yardım etmek, defin ve tekfin işlemlerinde bulunmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek üzere Kavak'tan din gönüllüsü hocalarımız ile beraber bölgeye yardıma koştuk. Orada zor şartlarda görev yaparak her daim vatandaşlarımızın yanında olan görevlilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Rabb'im hizmetlerini daim eylesin. Allah, devletimize, milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın" dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu