Kira artışına yeni düzenleme geldi! Yüzde 25 sınırı kalktı mı?

Kiracıların merakla beklediği açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapıldı. Geçen yıl yürürlüğe giren yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz 2023'te sona erecekti. Peki %25 kira artış sınırı uzatıldı mı?

Kira artışına yeni düzenleme geldi! Yüzde 25 sınırı kalktı mı?
Kira artışına yeni düzenleme geldi! Yüzde 25 sınırı kalktı mı?
GİRİŞ 25.06.2023 17:20 GÜNCELLEME 25.06.2023 17:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırı düzenlemesiyle 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında (1 Temmuz dahil) yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılmayacağı bildirilmişti. Fahiş fiyatlar nedeniyle devreye alınan kiraya yüzde 25 zam sınırı için Bakan Tunç açıklamalarda bulundu.

KİRADA %25 SINIRI UZATILDI!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile uzatıldı'' dedi. Tunç, yüzde 25'lik artış oranının 2 Temmuz 2023'ten itibaren bir yıl daha geçerli olacağını söyledi.

KONUTLARDA KİRA ARTIŞ SINIRI

Biz Adalet Bakanlığı olarak teknik desteğimizi hazırladık. Meclis de bayramdan sonra toplandığında ilk işlerden bir tanesi, gelecek olan torba kanunda da bu düzenleme yasalaşmış olacak. Ve geçerliliği de 1 Temmuz 2023'ten itibaren 1 yıl süreyle devam etmiş olacak.

FAHİŞ FİYATLARA CEZA DÜZENLEMESİ

Fahiş kiralarla ilgili vatandaşlardan bazı şikayetlerin geldiğini ve bunlara duyarsız kalınamayacağını aktaran Tunç, Ticaret Bakanlığının fahiş fiyatlarla ilgili bazı tedbirler aldığını anlattı. Yılmaz Tunç, fahiş fiyatla ilgili ceza düzenlemelerinin daha önce yapıldığını anımsattı.

Kira uyuşmazlıklarında ara buluculuğun eylülden itibaren dava şartı haline geleceğini bildiren Adalet Bakanı Tunç, bu uyuşmazlıkların mahkemelere gitmeden barışçıl şekilde çözüme kavuşturulacağını belirtti. Bakan Tunç, ev sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıkların derinleşmemesini istediklerini dile getirdi.

NOTERLERDE GAYRİMENKUL SATIŞI

4 Temmuz'dan itibaren uygulamaya geçecek önemli bir düzenlemeydi. Noterlerimizde gayrimenkul satışı yapılabilecek. Bu tabi önemli, artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonu da açık oluyorlar. Taşınmaz satışı şimdi noterlerde de imkanlar getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak.

Geçen yasama dönemimizde yasalaştırdığımız bir konuydu. Bu da vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması noktasında çok önemli bir düzenlemeydi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Teşekkürler 10 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler ve teşekkürler, hergün kiraya zam vardı , ev fiyatları uçup gidiyordu
    Cevapla
  • Nefer 10 ay önce Şikayet Et
    Yukarda ifade ettiğim "Kira artış komisyonu" kararlarına uymayan kiralamalarda anlaşmazlık sonucunda dava açılıyorsa kiracı o evden çıkartılacak ve ev 1 sene kiraya verilmeyecek cezası verilmelidir. Bunun dışında devlet, kiracı ve kiralayan arasına kesinlikle girmemelidir. %25 , 5 sene şöyle 10 sene böyle bunlar devleti yipratmaktadir.
    Cevapla
  • Nefer 10 ay önce Şikayet Et
    (Belediye temsilcisi, emlakçılar od bşk, inşaat muh.odası veya müteahhit, çev.ve şeh.mud. Bir müdür yrd. , Barodan bir huk.) İllerde kira artış komisyonu kurulmalıdır. Mahalle mahalle evlerin üst sınır ve alt sınır kira değeri belirlemelidir. 2. Olarak mutlaka her sene kontrat yapılmalıdır. 3. Bu kontratin bir örneği her sene vergi dairesine verilmelidir. Buna uymayanin davası kabul ed
    Cevapla
  • Orange 10 ay önce Şikayet Et
    Yüzde yüze razıyız ne 25'inden bahsediyon?
    Cevapla
  • ibr 10 ay önce Şikayet Et
    bu yıl benim kirama yüzde 200 zam yaptı ne %25 i gavur bunu yapmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!