Tekirdağ lavanta tarlası nerede? Tekirdağ Lavanta bahçesine ne zaman gidilir?

Tekirdağ’da bulunan mis kokulu lavanta tarlaları tatil günlerinde sizleri rahatlatmaya kucak açıyor. Güzel anılar biriktirip doğa ile iç içe bir gün geçirmek istiyorsanız lavanta tarlalarını ziyaret edin!

Tekirdağ lavanta tarlası nerede? Tekirdağ Lavanta bahçesine ne zaman gidilir?
Tekirdağ lavanta tarlası nerede? Tekirdağ Lavanta bahçesine ne zaman gidilir?
GİRİŞ 02.11.2023 11:11 GÜNCELLEME 02.11.2023 11:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tekirdağ’ın Karahisarlı mahallesinde yer alan lavanta tarlaları, İstanbul ve çevre illerden turistik ziyaretler almaya devam ediyor. Göz alıcı mor ve eflatun renk tonlarıyla ilgi odağı olan lavantalar, mis kokuları ile ziyaretçilerini huzurla buluşturuyor. Peki, Tekirdağ lavanta tarlasına ne zaman gidilir?

TEKİRDAĞ LAVANTA TARLASI NEREDE?

Bulunduğu bölgede Haziran ayı içerisinde çiçekleri oluşmaya başlayan lavanta, 45-50 gün kadar açmaya devam eder. Bu çiçeklenme döneminde Karahisarlı mahallesi adeta mor renge boyanmış gibi görünür. Çiçeklenme dönemindeki bu görsel şölen bilhassa manzara ve doğa fotoğrafçıların dikkatini çeker.

Ağustos ayına gelindiğinde ise artık lavanta hasadı gelmiş olur. Bir yandan lavantalar hasat edilir, bir yandan da hasat edilen lavantaların yağı çıkarılır ve tohumu için kurumaya bırakılmaktadır.

Süleymanpaşa ilçesinin sınırlarındaki lavanta bahçelerine gelip bu doğal güzellikleri gezebilir, çekeceğiniz fotoğraflar ile yaşadığınız güzel anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Lavanta tarlalarının eşsiz güzelliklerine konuk olurken alanda ziyaretçilere özel bulunan dekorların önünde fotoğraf da çekilebilirsiniz. Fotoğraf için güzel karelere imkan sağlayan bu dekorları kullanmak serbest.

Mis kokulu lavanta bahçeleri, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karahisarlı Mahallesi’nde yer almaktadır.

TEKİRDAĞ LAVANTA TARLASINA NE ZAMAN GİDİLİR?

Günlük hayatın stres ve kaygısından uzak sakin ve huzurlu bir mekan değişikliği tercih edilen Tekirdağ lavanta bahçelerine yılın her günü gidilebilir fakat Normal şartlarda lavantalar Haziran ayında çiçeklenmeye başlar. Çiçeklenmesi tamamlanan lavantalar, Temmuz ayının ikinci haftasında da hasat edilmeye başlanır. Yani bu bahçelerin en güzel hallerini görüp görsel şölene tanıklık etmek için en ideal zaman Haziran sonu ve Temmuz başıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Trakyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Lavanta tarlalarında resim çekilmek serbest demişsiniz ama ben Tekirdağın bir bireyi olarak daha doğru bir şey yazayım, bu tarlalarda resim çekilmek ücretli kardeşim bedava değil hemde fahiş bir ücreti var ;)
    Cevapla
  • Tekirdagli 9 ay önce Şikayet Et
    Gecen hafta lavanta festivaline katildim. Bedava sandvic bedava uzum suyu ve sise su bile verdiler. Fotograf ucretli degildi. Siz hangi tarlaya gittiniz?
    Cevapla
  • coban 9 ay önce Şikayet Et
    genc annelere tavsiyem.. ellerinize ve yüzünüze lavanta kremi sürünün.. bunu koklayan kücük cocugunuz ölene kadar unutmaz..
    Cevapla
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Ne yazıkki temaşa ve tefekkür yerine bol bol storylik fotolar
    Cevapla
  • Hikmet Yildiz. 9 ay önce Şikayet Et
    Lavanta ve kokusu çok sevdiğim bir bitki ve koku..haberin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Tebrikler..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...