Diyanet'ten depremzede öğrenciler için yaz kampı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde depremzede öğrenciler için 10-17 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da "Yazımda Kardeşlik Var" kampı düzenlenecek.

Diyanet'ten depremzede öğrenciler için yaz kampı
Diyanet'ten depremzede öğrenciler için yaz kampı
GİRİŞ 08.07.2023 09:37 GÜNCELLEME 08.07.2023 09:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TDV'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl terörden etkilenen bölgelerde yaşayan çocukların katılımıyla düzenlenen yaz kampı, bu sene, deprem bölgesinde eğitim gören 12-14 yaş aralığındaki 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Depremzede çocuklara manevi destek sağlamak amacıyla düzenlenecek "Yazımda Kardeşlik Var" kampına Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye ve Diyarbakır'da eğitim gören öğrenciler katılacak.

Kamp kapsamında öğrencilerin medeniyetlerin beşiği İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini görmeleri, milli ve manevi değerleri öğrenmeleri, temel İslami bilgilerinin artması, kardeşlik ruhuyla sosyalleşmeleri hedefleniyor.

Kampta eğitim programlarının yanında birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de yer alacak. Kampta verilecek musiki, işaret dili, keçe, seramik, ebru, takı tasarım ve sokak oyunları gibi çok sayıda etkinlikle öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

10-17 Temmuz tarihleri arasında bir hafta sürecek yaz kampı, 17 Temmuz Pazartesi günü öğrencilerin hazırlayacakları gösteri ve sergiyle sona erecek.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Sakın dışardan hoca almayın heosi diyanetin olsun tarikat hocaları çok tehlikeli
    Cevapla
  • recep gürbüz 9 ay önce Şikayet Et
    diyanet neden bilhassa ankara merkez neden telefonlara bakmıyorlar engelli kadrosundan atananları neden başlamasını keyfi olarak geçiktirmektedir kul hakkı kalmıyormu doğrusu bu durumu diyanete hiç yakıştıramıyorum
    Cevapla
  • DEPREMZEDE 9 ay önce Şikayet Et
    Hangi depremzede çocuklarına yardımcı oluyorsunuz....
    Cevapla
  • depremzede 9 ay önce Şikayet Et
    Keşke katılacaklar için erken haber verseydiniz:(
    Cevapla
  • Görevli 9 ay önce Şikayet Et
    Zaten orada faaliyette olan çalışanların belirlediği öncelikli olarak yetim, öksüz çocuklara yönelik bir çalışma söz konusu.. çocuk zaten ailesini kaybetmiş,ama anne veya babası hayatta olan bir nebze olsun daha iyi durumda..bu çocuklar özellikle belirlenmiş tabi devamida gelecektir inşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri