İçinizi ferahlatacak: Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak karpuz suyu tarifini sizler için hazırladık.

İçinizi ferahlatacak: Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?
İçinizi ferahlatacak: Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 15.07.2023 13:27 GÜNCELLEME 15.07.2023 13:27

Sıcak yaz günlerinden içinizi ferahlatacak en iyi seçeneklerden bir tanesi soğuk ev yapımı meyve sularıdır. Yaz meyvesi olan karpuz, sadece dilimli yenilmenin yanı sıra karpuz suyu ile oldukça lezzetli bir içeceğe dönüşüyor. Karpuz suyu oldukça hızlı hazırlanan ve bunaltıcı sıcaklarda içinizi serinletecek bir içecektir.

KARPUZ SUYU NASIL YAPILIR?

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Karpuz suyu tarifi 3 ana malzeme ile yapılan oldukça basit bir içecektir. Karpuz suyu yapmak için gerekli malzemeler; karpuz, limon suyu ve zencefil suyudur. Malzemeler arasında aşina olmadığımız tek şey zencefil suyu.

Zencefil suyu yapımı ise oldukça basittir. Kök zencefilin kabuklarını soyun ve küçük küçük kesip blendera atın. Blendera çalıştırın ve zencefili iyice parçalayın. Parçalanan zencefilin içerisine 3,5 su bardağı su ve 3 yemek kaşığı bal ya da arzuya göre şeker ekleyip tekrar blenderden geçirin. Süzün ve buz küplerine pay ederek 6 ay boyunca buzlukta saklayın ve dilediğiniz zaman içeceklerinizin içerisine ekleyin.

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Karpuz suyu yapmak için öncelikle karpuzun çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp kesin. Karpuzları blenderin içerisine atın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer meyve suyu posası sevmiyorsanız bu aşamada karpuz suyunu bir tülbent yardımıyla süzün.

Kalan suyu bir sürahi içerisine aktarın, içerisine limon suyu ve zencefil suyu ekleyin. Güzelce karıştırın ve buz küpleri dolu bardakların içerisine pay edin.

KARPUZ SUYU TARİFİ ÇEŞİTLERİ

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Karpuz suyu tarifinin en basit hali yukarıda anlattığımız gibi yapılanıdır. Bu şekilde bile oldukça ferahlatıcı, canlandırıcı ve besleyici bir meyve suyu tarifi hazırlayabilirsiniz. Klasik varyasyonlardan farklı olarak aşağıda yer alan şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Karpuz suyunu Maden Suyu İle Birleştirin.

Karpuz suyu tarifi oluştururken içerisine ekleyeceğiniz suya maden suyu karıştırın. Bu ufak tüyo karpuz suyu içeceğinizi daha canlandırıcı ve eğlenceli bir hale getirir. Eğer daha gazlı bir içecek isterseniz su yerine maden suyu kullanabilirsiniz.

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Naneli Karpuz Suyu

Daha taze ve tatlı bir içecek için karpuz suyu tarifinizin içerisine naneli şurup ekleyerek farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Aynı şekilde maden suyu ile birleştirip, afiyetle tadını çıkarın.

Peki, lezzetli ve basit bir karpuz suyu tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım, tam ölçüleriyle sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak karpuz suyu tarifi…

KARPUZ SUYU TARİFİ

Karpuz suyu tarifi için malzemeler;

  • 8 su bardağı çekirdeksiz küp küp kesilmiş karpuz
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu,
  • Yarım çay kaşığı zencefil suyu

Karpuz suyu tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Karpuz suyu tarifi hazırlamak için öncelikle yapmanız gereken 8 su bardağı çekirdeklerini ayırdığınız ve küp küp kestiğiniz karpuzları blenderden geçirmek. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çalıştırın.

Adım 2

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Eğer meyve posası sizi rahatsız ediyorsa bir tülbent ya da süzgeç yardımıyla karpuz suyunu süzün.

Adım 3

İçinizi ferahlatacak: Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Kalan meyve suyunu bir sürahi içerisine boşaltın. 2 yemek kaşığı taze limon suyu ve yarım çay kaşığı zencefil suyunu içerisine ekleyip karıştırın.

Adım 4

Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

Karpuz suyunuzu buz küpleri ile dolu bardaklara pay edin, nane ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada