Van'da HDP binası önündeki evlat nöbetine bir anne daha katıldı: Oğlumu istiyorum

Van'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi, 65'inci hafta da devam etti. Eyleme katılan Gülser Alkan, "Oğlum, 8 yıl önce kandırılarak dağa götürüldü. Gözlerim yolda, oğlumu istiyorum" dedi.

Van'da HDP binası önündeki evlat nöbetine bir anne daha katıldı: Oğlumu istiyorum
Van'da HDP binası önündeki evlat nöbetine bir anne daha katıldı: Oğlumu istiyorum
GİRİŞ 07.09.2023 13:35 GÜNCELLEME 07.09.2023 13:35

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, Menekşe Sokak'ta bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde 'Dağları kurtlara, kuşlara bırakın', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter, yakamızdan düşün', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizlerle yürüdü. HDP binasına kadar yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Aileler, binanın önünde "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. HDP İl Başkanlığı binasından da ailelerin sesini bastırmak için yine yüksek sesle müzik açıldı. Müzik sesine tepki gösteren aileler, PKK ve HDP aleyhinde slogan attı.

'EVİNE GERİ DÖN'

Eyleme 8 yıl önce kaçırılan oğlu Yunus için katılan Gülsen Alkan, "Oğlum, 8 yıl önce kandırılarak dağa götürüldü. Gözlerim yolda, oğlumu istiyorum. Bu hasta halimle eyleme katılıyorum. Oğlumu getirsinler. Tek çocuğum vardı, onu da benden alıp, götürdüler. Oğlumu kandırıp, götürdüler. Kendi çocuklarını niye göndermiyorlar? Onların çocukları keyif yapıyor, bizim çocuklarımızı da dağa götürdüler. Oğlum gel, devlete teslim ol. Seni bekliyorum. Senin derdinden hasta olmuşum. Gel bana yetiş. Kimsem yok. Kimse sana bir şey yapmaz. Evine geri dön" dedi. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması