81 ilde gençler ve aileler bu sabah namazında camilerde buluşacak

İHH ve bazı sivil toplum kuruşlarınca düzenlenecek olan "Gençler ve Aileler Sabah Namazında Buluşuyor" programı bu sabah namazında 81 ildeki camilerde gençler ve ailelerin katılımıyla yapılacak.

81 ilde gençler ve aileler bu sabah namazında camilerde buluşacak
81 ilde gençler ve aileler bu sabah namazında camilerde buluşacak
GİRİŞ 10.09.2023 01:35 GÜNCELLEME 10.09.2023 01:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İHH ve bazı sivil toplum kuruşlarınca düzenlenecek olan "Gençler ve Aileler Sabah Namazında Buluşuyor" programı bu sabah namazında 81 ildeki camilerde gençler ve ailelerin katılımıyla yapılacak.

HER RENKTEN HER KUŞAKTAN İNSAN SABAH NAMAZINDA BULUŞACAK

Her bölgeden, her bucaktan, her renkten ve her kuşaktan insanla sabahın bereketli vaktinde camide buluşulacağını anlatan Ceylan, "Zaten hep camideydik. Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan göçer olduk, biz camiye sığındık. Vatanımız işgal edildi, biz camide toplandık. Kurtuluş Savaşı'nda Akif'in vaazlarını dinledik kürsülerde. Hutbelerde 'Hürriyet olmadan din olmaz.' dedi ulu hocalarımız. Sütçü İmam'ın bir sözü yetti, toparlanıp, düşman üzerine yürümek için. 15 Temmuz gecesi, camilerin minarelerinden okunan selaları duyunca yeni bir Kurtuluş Savaşı için meydanlara koştuk hep beraber. Cami bizi derledi, cami bizi topladı, her zaman. Millet olduğumuzu, kardeş olduğumuzu, biz olmadan ben olunamayacağını öğretti bizlere." diye konuştu.

MAZLUMLAR VE DEPREMZEDELER İÇİN DUA EDİLECEK

Ceylan, depremzede vatandaşların, bütün mağdur ve mazlumların sıkıntılarını geride bırakması için dua edeceklerini belirterek "Dijital bağımlılığın gençlerimizi kuşattığı bu çağda ve yeni bir eğitim döneminin arifesinde binlerce öğrencimiz için bir hatırlayış ve uyanış olacak bu buluşmamız. Güya modern coğrafyalarda yaşayıp kutsal değerlere asgari saygısını kaybetmiş bir toplumda yüreklerindeki kin ve nefret ateşiyle mübarek Kuran'ı tutuşturmaya çalışanlara da o kitabın hidayet ve rehber olmasını talep edeceğiz, mübarek Kuran'ın sahibinden." dedi.

'YENİ FATİHLER CAMİYE SESSİZCE YÜRÜYENLERİN ARASINDAN ÇIKACAKTIR'

Duruşlarının "Biz müminler olarak işte buradayız. İnancımız ve kimliğimizle bir ve beraber olarak bu topraklarda olmaya ve yaşamaya devam edeceğiz." mesajını vereceğini kaydeden Ceylan, "O birlik ve beraberlikten sonra fethin ve zaferin geleceğini biliyoruz. Bu yüzden şarkın en sevgili sultanı Selahattin Eyyubi, Kudüs'ün ne zaman fethedileceğini soranlara önce sabah namazında camileri doldurma tavsiyesinde bulunmuştur. İnanıyoruz ki yeni fetihler ve yeni fatihler sabah namazında herkes uykudayken uyanık bir zihin, iman dolu bir gönül ile Ayasofya'yı dolduran, Fatih Camisi'ne koşan, beldesindeki ulu camiye akın eden, mahallesindeki mütevazı camiye sessizce yürüyenlerin arasından çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

'KARDEŞLERİMİZİ AİLELERİYLE ŞEHİRLERİNDEKİ BELİRLENEN CAMİLERE BEKLİYORUZ'

Ceylan, şöyle devam etti:

"Bu çağrıyla birlikte Türkiye'de 81 vilayette, 92 ilçede, 173 camide, 10 Eylül Pazar sabahı, sabah namazında inşallah bir araya geleceğiz. Bu büyük organizasyona, bu kutlu birlikteliğe, bu ilahi çağrıya önderlik eden Cihannüma, Anadolu Gençlik Derneği, İHH, Memur-Sen, ÖNDER, TÜGVA ve Yedi Hilal derneklerimiz ve bunlarla birlikte namazla dirilişe inanan, namazı öncü ve bir rehber olarak bilen, sahadaki bütün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte 10 Eylül Pazar sabahı bütün gönül dostlarımızı aynı secdeye kapanan, aynı istikamette yürüyen bütün kardeşlerimizi, çoluk çocuk, aileleriyle birlikte şehirlerindeki belirlenen camilere bekliyoruz."

Ceylan, açıklamasının sonunda öncü derneklere destek veren kuruluşların isimlerini okudu.

Toplantıda; Cihannüma Derneği Genel Başkanı Rıza Yorulmaz, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, YediHilal Derneği Genel Başkanı Samet Paçacı ve Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik de ailelere, namaza katılmaları için çağrıda bulundu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • adil 7 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Sancaktepe için seçilen Prof Dr N. Erbakan Külliye camii, küçük mescid gibi bir mekan, Sancaktepe için, Hz Ebubekir camii seçilebilir.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bu biraz reklam gibi olmuş gitmek isteyen her sabah gider kampanyaya gerek varmı
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    önce iman etsinler, namaz sonra gelir
    Cevapla
  • Serkan Alçın 7 ay önce Şikayet Et
    Esenyurt neden yok
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hey MaşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması! 3 ülkeyi işaret etti! Karadeniz'de petrol...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...