İAÜ'nün dönem birincisi uluslararası öğrenci Abdulmajid oldu

İAÜ 18. Dönem birincisi Yemenli öğrenci Alhanoof Abdulmajid oldu. Mezuniyet belgesi ve ödülünü Doç. Dr. Aydın’ın elinden alan Abdulmajid “buradaki tüm anne ve babalar benim ailem oldu” dedi.

İAÜ'nün dönem birincisi uluslararası öğrenci Abdulmajid oldu
İAÜ'nün dönem birincisi uluslararası öğrenci Abdulmajid oldu
GİRİŞ 25.09.2023 19:14 GÜNCELLEME 25.09.2023 19:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ülkemize Yemen’deki iç karışıklıktan kaçarak okumak için gelen Alhanoof Abdulmajid, İstanbul Aydın Üniversitesinin 18. Dönem birincisi oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi İngilizce Bölümü öğrencisi olan Abdulmajid’i İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın kutlayarak, başarısının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.  

Törende İstanbul Aydın Üniversitesi mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Abdulmajid, sürekli gelişen ve büyüyen bir üniversitenin mensubu olmanın getirdiği sorumlulukla, kendilerini geliştirmenin yollarını arayarak, iyi bir öğrencilik geçirdiğini söyledi. Konuşmasında üniversite akademik kadrosuna teşekkür eden Abdulmajid, “Başta Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli olmak üzere, bilgi birikimleriyle bizlere yol gösteren, araştırmayı, sorgulamayı öğreten hocalarımıza, bizlerden hiçbir desteği ve yardımı esirgemeyen üniversite personeline ve son olarak, hayatını bize vakfetmiş çok değerli Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Doç. Dr. Mustafa Aydın’a, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

ALHANOOF ABDULMAJID: “HAYAL GÜCÜMÜZÜ KULLANMAKTAN KORKMAYALIM” 

Kalabalık bir ailenin parçası olmaktan onur duyduğunu ifade eden Abdulmajid, “Bugün burada yalnız bulunmuyorum. En az benim kadar çalışmış, çabalamış ve kitap sayfaları arasında kendilerini kaybetmiş tüm arkadaşlarım adına buradayım. Hepimiz için zorlu geçen bu süreç birbirimizin varlığıyla keyiflendi. Aynı disiplin ve sorumluluk bilinciyle hayatımıza devam edeceğimizi biliyorum. Bu yorucu süreci benim için keyifli kılan bir diğer unsur ise ailem. Hep yanımda olduğunuz ve bir an olsun desteğinizi eksik etmediğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Bu başarı sizin. İyi ki varsınız” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin mezunu olarak veda ederken İAÜ ailesiyle son bir şey paylaşmak istediğini ifade eden Abdulmajid, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar.” der Einstein. Çünkü değişimi getirecek asıl etkenin hayal gücü olduğunu biliyordur. 16. Yüzyılda Ay’a çıkmayı hayal etmeye başlayan insanoğlu bunu edebiyata aktarmış, yüzyıllar boyunca hakkında kitaplar ve hikayeler yazmıştır. 20. Yüzyılda bilim insanları bilginin sınırını anlamış, var olan sorunlara çözümler üretmek adına çocukların hayal gücünden yaralanmış ve sonunda Ay’a çıkmayı başarmıştır. Bizler de bugün hayal ederek başlayalım hayatımızın geri kalanına. Hayal gücümüzle harmanladığımız bilgi birikimimizi daha iyi bir gelecek inşa etmek uğruna kullanmaktan korkmayalım. Korkmayalım ki, imkansız gibi görünen her şey mümkün olsun. Korkmayalım ki, yarınlarımız dünden daha güzel olsun.”  

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Abdulmajid’in ödülünü bizzat takdim ederken, kendisine ailesinin burada olup olmadığını sordu. Üniversite birincisi Yemenli Abdulmajid ise “bu tribünlerde oturan bütün anneler babalar benim ailemdir” dedi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Murat Demir 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizin gücü yeter.Bütün mültecilere maaş bağlanmalıdır.
    Cevapla
  • Kul insan 7 ay önce Şikayet Et
    Irkçılık yapanlar bizden değildir. Müslümanlar birlik beraberlik olmalı. Müslüman Milletimiz Ümmet şuuru ile ancak güçlü olur. Dikkatli olalım lütfen kafirlerden münafıklarlardan hastalıklar bulaşmasın. Dünyada herkese yetecek yiyecek içecek var.
    Cevapla
  • cihangir 7 ay önce Şikayet Et
    bir an önce tüm sülalesi ülkemize getirilmeli ve hepsine maaş bağlanmalı.
    Cevapla
  • Lms 7 ay önce Şikayet Et
    Nerede bir aydınlık ,yangın var diye söndürmeye giden barbar kafatası. Açlık ölüm iç savaşla mücadele eden bir ülkeden , ülkene sığınmış, canla başla çalışmış derece yapmış, umut olmuş naif bir Kızcağız bile sendeki insanı hasletleri diriltememiş. Yazık belkide zavallı savaş mağduru kardeşlerimizden çok size acınmalı sizin gibilere nasıl bir yürek çölüne , duygu fakirliğine esir olmuşnz
    Cevapla
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    keske seninle degistirme imkanimiz olsa, oksijen israfi seni fitneci
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Basın Kapalı Eyi Mezuniyet Töreni Yapmışlar Laik Yobaz kar Kudursun
    Cevapla
  • alpay aksoy 7 ay önce Şikayet Et
    kardeşimi tebrik ederim lakin tesettür bir ayettir böyle saçı ucundan açmak hiç tesettüre yakışmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş