Cengiz Kurtoğlu'nun darp davasında karar çıktı: Para cezası verildi

Doğum günü partisinde tanıştığı kişiyi sanatçı arkadaşlarına hakaret ettiği iddiasıyla darp ve hakaret ettiği öne sürülen şarkıcı Cengiz Kurtoğlu, 2 suçtan 2 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 24.10.2023 10:41 GÜNCELLEME 24.10.2023 11:42
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Arkadaşının doğum günü partisinde tanıştığı Mustafa Can’ı sanatçı olan arkadaşlarına hakaret içerikli eleştirilerde bulunduğu iddiasıyla darp ve hakaret ettiği öne sürülen şarkıcı Cengiz Kurtoğlu’nun yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 55.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada sanık Kurtoğlu’nun avukatı Burcu Gündüz Battal, önceki savunmalarını tekrarladıklarını söyleyerek, ‘’Söz konusu olay, tarafların karşılıklı atışmaları sonucunda müvekkilin tahrik edilmesi sonucu yaşanan tartışmadır. Müvekkilin beraatını talep ederiz’’ dedi.

Müşteki Mustafa Can’ın avukatı İsmail Uğurlu ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek sanık Kurtoğlu’nun cezalandırılmasını talep etti.

PARA CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Kurtoğlu’nu ‘basit yaralama’ suçundan bin 500 lira adli para cezasına, ‘hakaret’ suçundan ise bin 160 lira adli para cezasına çarptırdı. Toplamda 2 bin 660 lira adli para cezasıyla cezalandırılan Kurtoğlu hakkında verilen 2 suçtan da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, müşteki Mustafa Can ile şüpheli Cengiz Kurtoğlu’nun ortak arkadaşlarının doğum günü partisine katıldıkları, aynı masada oturup tanıştıkları, sohbet sırasında müşteki Can’ın Orhan Gencebay hakkında söylediği sözler üzerine Kurtoğlu’nun tepki gösterdiği aktarıldı. Taraflar arasında sözlü tartışmanın başladığı belirtilen iddianamede, tartışma sırasında şüpheli Kurtoğlu’nun müştekiye küfürle karışık hakaret ettiği, daha sonra yüzüne yumruk attığı belirtildi. Şüpheli Kurtoğlu’nun ifadesine de yer verilen iddianamede, müştekinin sevilen ve saygı duyulan sanatçılar hakkında hakaret içerikli eleştirilerde bulunduğunu, bu yüzden uygun dille müştekiyi uyardığını, hakaretlerine devam etmesi üzerine ağız kısmından eliyle tuttuğunu ve bu aşamada belki tırnağının müştekinin yüzünü çizmiş olabileceğini söylediği kaydedildi.

Hazırlanan iddianamede şüpheli Cengiz Kurtoğlu’nun ‘basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla, ‘hakaret’ suçundan ise 3 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplamda 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yaşasın Türk adeleti
    Cevapla
  • Yunus emre 6 ay önce Şikayet Et
    Eli güçlü olanın kazandığı değil, haklı davasında muzaffer olanın mesrur olduğu bir dünya isterim...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Gençlik yıllarında herkesin severek dinlediği Cengiz KURTOĞLU..!!?? Alçakgönüllü, sevilen, kibar nazik sempatik özellikleri ile gönülleri kazanan bir edası vardı. Keşke zirveye çıktığında da bu özelliklerini koruyabilseydi...
    Cevapla
  • Fakir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Doğanın kanunu değiştirmek zordur.Parasal olarak güçlü insanların bileğini bükmek zordur. Bırakın Cengiz Kurtoğlu leblebi parasına ceza aldı. Ya İsrail’in Filistin’e soykırım yaparken dünyada ki çoğu ülkeler sessiz ve İsrail’e açık destek veriyorlar. Yahudilerin birbirlerini destekledikleri gibi dünyada en zengin insanlar yahudilerdir. Para kimde ise o güçlüdür. Filistin’e üzülüyorum.
    Cevapla
  • adem 6 ay önce Şikayet Et
    kardeş her gün herkesin hatta arkadaşlar arasında olan istenmeyen kavga karşıdaki orhana sövmüş buda kızmış on a sövmüş bide yumruk sallamış. katılıyorum adam bıcaklayan 100 lerce kez soygn yapmış adam kırmızıda gecip adam öldüren tutuksuz yargılanıyor ama bu adama napsınlar kaç kez hakim karşısına çıktı burda itibarı eridi. her olayı yerinde ve doğru değerlendirmek gerek.
    Cevapla
  • ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    tamam da biz videoyu neden izledik, hani darp, nerde vurmuş, vurmuş mu vurmamış mı, vurmuşsa görüntü neden yok, vurmamışsa neden darp etti diye şuçlanmış. cengiz abi iyidir, dur yere kimseye dokunmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik