Dul ve yetim maaşı alanlara 5 bin TL ikramiye ödenecek mİ? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere tek defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL verileceği açıklamıştı. Ödemeler Kasım ayı içerisinde yapılacak. Peki dul ve yetim maaşı alanlar 5 bin lira ikramiyeden yararlanacak mı?

Dul ve yetim maaşı alanlara 5 bin TL ikramiye ödenecek mİ? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?
Dul ve yetim maaşı alanlara 5 bin TL ikramiye ödenecek mİ? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?
GİRİŞ 11.11.2023 14:00 GÜNCELLEME 11.11.2023 14:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kabine Toplantısı sonrası açıklanan çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 5 bin lira ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. Ödeme günlerine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan "Ödemeler, Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Kabine Toplantısı sonrası açıklanan çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 5 bin lira ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. Ödeme günlerine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

Yapılan açıklamaya göre ödemelerde kritik haftaya girildi. Hesaplar kontrol edilmeye başlıyor.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde emeklilere 5 bin lira verilmesine yönelik düzenleme kabul edildi.

Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

İkramiyeler 15 Kasım öncesi hesaplara yatırılacak.

5 BİN LİRALIK İKRAMİYEYİ KİMLER ALABİLECEK?

İkramiye bir defaya mahsus ödenecek. Emekli ikramiyesi, çalışmayan emeklilere ödenecek. Emekli olup da çalışmaya devam edenler ikramiyeden yararlanamayacak.

1-31 Ekim tarihleri arasında bir gün bile çalışması olan ve bundan dolayı sosyal güvenlik destek primi ödeyen emekliler ikramiye alamayacak.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA İKRAMİYE YATACAK MI?

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın haberine göre; iş göremezlik geliri alanlar, ölüm ve yetim aylığı alanlar, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü yüzde 50 oranının altında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölenlerden, ölümü iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olmayanların hak sahipleri, yabancı ülkelerle akdedilen sosyal güvenlik sözleşmeleri uyarınca kısmi gelir veya aylık alanlar 5 bin liralık ikramiyeden yararlanacak ancak hisseleri oranında ikramiye yatırılacak.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Örneğin, sigortalı eşinden dolayı yüzde 75 oranında ölüm aylığı alanlar 5000 liralık ikramiyenin yüzde 75’ini alabilecekler. Yüzde 50 oranında ölüm aylığı alanlara 5 bin liralık ikramiyenin yarısı yatırılacak. Yetim aylığı alanlar ise yüzde 25 paya göre 5 bin liralık ikramiyenin yüzde 25’ini alabilecek.

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkân veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Emekli olduktan sonra Bağ-Kur’a kayıtlı çalışmaya devam edenler ikramiye alamayacak ancak Bağ-Kur’a kayıtlı olmayanlara ikramiye yatırılacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Bilinçli vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Yazık gerçekten bilemiyorum ama vatandaşın hâli çok kötü duyan eden anlayan yok hiç
    Cevapla
  • Mertyaman 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim işçi alinacak diyor sen yazık diyoirsun ne güzel iade binlerce kişiye iş imkanı olacak yazık çok yazık ne demek işçi alınmasını bu nasıl bilinçli vtandaslik
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Hiç de yazık günah değil.... Nedense hiç kimse çalışmayı istemiyorlar yter ki emekli olsunlar çalışmasınlar ücret az da olsa razılar..... Sonra da Her namazda utanıp sıkılmadan ''... Allah' ım yalnız sana kulluk eder, yalnız senden isterim derler...'' sonrak-da başkalarına kulluğa başlarlar... Helal olsun sizlere 100 yılda bir kez önene 5000 liraya bile insanlık satılır oldu... Bakın ben
    Cevapla
  • Emekli 5 ay önce Şikayet Et
    çalışan keyfinden çalışıyor, yazık günah...
    Cevapla
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun
    Cevapla
  • ali ağzıtatlı 5 ay önce Şikayet Et
    çalışan emekli vergi kazandırıyor,mükafatı bumu yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı