Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan filmin ilk fragmanı yayınlandı

Bölücü terör örgütü PKK'nın şehit ettiği müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" adlı filmin ilk fragmanı yayınlandı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, filmin 24 Kasım'da vizyonda olacağını açıkladı.

GİRİŞ 17.11.2023 08:13 GÜNCELLEME 17.11.2023 08:16

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatının beyaz perdeye aktarıldığı TRT ortak yapımı "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vizyona girecek. TRT'den yapılan açıklamaya göre filmin ilk tanıtım videosu yayınlandı.

ŞEHİT ÖĞRETMEN İSMİNİ HOCALI'DA KATLEDİLEN BEBEKTEN ALMIŞTI

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, fragmanı ilk kez sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"İsmi, Hocalı'da şehit edilen Aybüke bebeğin hatırasını yaşatmak için verildi. Aybüke Yalçın ismiyle, yüreğiyle, korkusuz yürüyüşüyle, şehadetle nihayetlenen genç ömrüyle hepimizin öğretmeni ve kahramanı oldu. 'Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!' filmimiz 24 Kasım'da vizyonda." 

Filmin yönetmenliğini Murat Onbul üstlenirken, senaryosunu Uğur Kılıç ve Ozan Bodur kaleme aldı.

FİLM KADROSUNDA KİMLER VAR?

Filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, babası Sadık Yalçın'ı Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda; Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci gibi isimler bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Hamas'tan ateşkes açıklaması