Kuzey Kore’den iddialı hamle! Yeniden yörüngeye uydu gönderecek

Kuzey Kore, 22 Kasım -1 Aralık tarihleri arasında yörüngeye keşif uydusu göndereceğini belirterek Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne dikkat çeken uyarıda bulundu.

Kuzey Kore’den iddialı hamle! Yeniden yörüngeye uydu gönderecek
Kuzey Kore’den iddialı hamle! Yeniden yörüngeye uydu gönderecek
GİRİŞ 16.11.2023 17:40 GÜNCELLEME 21.11.2023 17:41

Kuzey Kore, Japonya'yı bu 22 Kasım ila 1 Aralık arası bir tarihte uzaya üçüncü defa bir casus uydu gönderme girişiminde bulunacağına dair bilgilendirdi. Karar, kısa süre içinde Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida tarafından kınandı. 

Kuzey Kore, ülkenin güney batısı ve Filipinler'in doğusundaki Pasifik Okyanusu açıklarına uyduyu taşıyan roketin ya da roket parçalarının düşebileceği konusunda uyarırken, teyakkuza geçen Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri bölgede seyreden gemilere dikkatli olma çağrısında bulundu.

Japonya Başbakanı Kişida, "herhangi bir beklenmeyen durum" için ülkenin hava savunma sistemlerinin hazır olduğunu belirtti. 

"Amaç uydu fırlatmak olsa bile balistik füze teknolojisi kullanmak bir dizi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ihlalidir" diyen Kişida, "Bu aynı zamanda ulusal güvenliğimizi ciddi anlamda etkileyen bir konu" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore geçtiğimiz Mayıs ve Ağustos aylarında 2 başarısız keşif uydusu fırlatma girişiminde bulunmuştu. Pyongyang 3’ncü deneme için Ekim ayını işaret etse de herhangi bir deneme yapılmamıştı.

Busenur Çalık Haber7.com - Yasemin.com
Haber 7 - Busenur Çalık
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı