Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde Sosyal Girişimcilik Akademisi başlıyor

Uzman eğitmen kadrosu ve 21 farklı ders müfredatıyla yüz yüze eğitim veren kapsamlı bir ‘Sosyal Girişimci’ yetiştirme programı olan Sosyal Girişimcilik Akademisi (SGA), yeni dönem için hazırlıklarını tamamladı.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde Sosyal Girişimcilik Akademisi başlıyor
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde Sosyal Girişimcilik Akademisi başlıyor
GİRİŞ 29.11.2023 17:37 GÜNCELLEME 29.11.2023 17:37

Hem sosyal hayatta hem de iş hayatında kendini geliştirmek isteyen üniversite mezunu gençlerin, gerek meslekte gerekse sosyal yaşantısında karşılarına çıkabilecek farklı konularda kendilerini geliştirme imkanı sağlayan Sosyal Girişimcilik Akademisi’nde gençlerin, öncü sosyal girişimciler olması hedeflenmektedir.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Girişimcilik Akademisi’nde uzman eğitimciler rehberliğinde toplamda üç ay süren yüz yüze eğitimler gerçekleştirilmekte ve derslerin sonunda tüm katılımcılara İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından sertifika verilmektedir.  

Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi'nde, sivil toplum alanını yakından tanıma, iletişim becerilerini arttırma, mesleki eğitimler, iş hayatına bir adım önde başlama gibi imkanlar sağlanırken, katılımcılara, Sosyal Girişimcilik ve STK Yönetimi, Ekip Çalışması ve Liderlik, Proje Yönetimi ve Yazma Eğitimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Etkili Sunum Teknikleri, İş Disiplini ve Zaman Yönetimi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Kişisel Farkındalık ve Mim Modeli, İletişim Psikolojisi gibi birbirinden farklı dersler verilmektedir. 
10 yılı aşkın süredir genç girişimciler yetiştirmekte olan SGA katılımcılarına, kendilerini özel hissedecekleri kapsamlı bir program sunulmakta. Program kapsamında Üsküdar’da yatılı olarak kalma imkânı ve kişisel gelişimi artıran çeşitli sosyal faaliyetlere katılma imkanı sağlanmaktadır.

Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi Yöneticisi Mustafa BAŞER

Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi Yöneticisi Mustafa BAŞER "Senelerdir üniversite mezunu gençler için girişimcilik alanında büyük bir tecrübe kazanmış bulunuyoruz. Daha önceki dönemlerde aramızda olan arkadaşlarımız bugün birçok alanda öncü olmuş vaziyetteler. Üniversite sonrasındaki vakit aralığını böyle bir akademi ile süslemek, bir ömür boyu verim sağlıyor insana. Aralık ayında yeni döneme başlayacağız, sınırlı kontenjanımız var, kendisini girişimcilik alanında geliştirmek isteyen herkesi bekliyoruz." açıklamasında bulundu. 

Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi eğitmen kadrosunda ise, Dr. Adem Ergül, Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan, Cahit Şimşek, Doç. Dr. Turgay Şirin, Mehmet Çengel, Fahri Sarrafoğlu, Zafer Saraç, Zafer Söğüt, İbrahim Emre gibi konusunda uzman ve birbirinden değerli isimler yer almaktadır. 
Ayrıntılı bilgi için www.sga.org.tr adresi ziyaret edebilir veya 0216 553 00 03 numaradan iletişime geçilebilir. 

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. 

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina