Yenikapı'da kültür şöleni yaşanacak... Bayburt ve Gümüşhane tanıtım günleri kaçmaz

İstanbul Yenikapı'da 1 Aralık'tan 3 Aralık'a kadar, bir kültür şöleni havasında geçecek olan Bayburt ve Gümüşhane tanıtım günleri başlıyor.

Yenikapı'da kültür şöleni yaşanacak... Bayburt ve Gümüşhane tanıtım günleri kaçmaz
Yenikapı'da kültür şöleni yaşanacak... Bayburt ve Gümüşhane tanıtım günleri kaçmaz
GİRİŞ 30.11.2023 09:38 GÜNCELLEME 02.12.2023 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Bayburtlular Federasyonu Genel Başkanı Hasan SAKA 3 gün sürecek Bayburt ve Gümüşhane tanıtım günleri hakkında yaptığı yazılı açıklamada herkesi iki ilin yöresel lezzetleri, kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile tanışması için Yenikapı'ya davet etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bir Yanım Gümüş Diyarı, Bir Yanım Kale...
Hele gelin görün neler var hele...
Bir Kültür Şöleni düşüyor dile...
Gümüşhane Bayburt Yenikapıda 

Kıymetli Hemşehrilerimiz, Sevgili Dostlar... 01 Aralık Cuma  Saat 14:00  Açılış Günü itibariyle 3 Aralık'a kadar devam edecek olan Türkiye Bayburtlular Federasyonu ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Paydaşlığında, Hazırlanan Gümüşhane - Bayburt Tanıtım Günleri heyecanı içerisindeyiz.

Kültür turizmi, geçmişe yönelik değerlerimizi korur, onlara değer kazandırır. Geleceğe yönelik kalıcı eserler bırakmak konusunda da çalışmalar yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Gelecek nesillere bugünden bir şeyler aktarılabilmesi için de desteklenen güncel ifadesi ile kültür ekonomisi kapsamında da yerini alacak tanıtım, kaynak aktarımları ve yatırımlara ihtiyaç bulunmaktadır.

Gerçek bir kültür ekonomisi oluşturmanın yolu yerel benimsenmenin sağlanmasından ve bunun taşınmasından geçmektedir. Yöresel tanıtım günlerinde yörelerinin değerlerini iyi tanıyan gençlerimize de sahiplenme ve tanıtımın daha etkin olarak sağlanması açısından bu anlamda görevler düşmektedir. Bu tür etkinlikler şehirlerin kültürel ve ekonomik olarak gelişimine katkı sağlamaktadır. Bayburt-Gümüşhane Yöresel Tanıtım Günleri’ne gönül veren emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve iştirak ederek katkı sağlayacak tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunarım. Bayburt-Gümüşhane Tanıtım Günleri’ni gerçekleştirmede ki asıl amaçlarımızı da kısaca belirtmek gerekirse;

Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ve tüm Türkiye ile bu etkinlik sayesinde bir araya gelerek kaynaşma ve dayanışma duygularının pekişmesini sağlamak,

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER TANITILACAK

Karadeniz’in güzide şehirleri Bayburt ve Gümüşhane illerimizin ticaret potansiyelini artırmak amacıyla, ilimizdeki küçük ve orta ölçekte işletmelerinin tanıtımına katkı sağlamak.

ORGANİK GIDALAR, YÖRESEL ÜRÜNLER

Bayburt-Gümüşhane ilimizin organik gıda ve yöresel ürünlerinin tanıtılması.

Katılan ziyaretçilere ilimizin yöresel mutfaklarından örnekler sunup bölge mutfaklarımızın lezzetlerini ziyaretçilere tanıtmak.

Geleneksel el sanatları ürünlerinin tanıtımın yapılması. 

SANAT ESERLERİ SERGİLENECEK

Bayburt ve Gümüşhane’nin yetiştirdiği sanat ve sanatçı topluluklarının kendilerini ve hazırlamış oldukları eserlerini sergilemesine imkân vererek, ziyaretçilerin beğenilerine sunulması

Yöresel kültürümüzden incilerin yer alacağı bu büyük organizasyonumuza tüm hemşehri ve dostlarımızı sizlerin huzurunda buradan davet etmekteyim.

KANAL 7 MEDYA GRUBUNA TEŞEKKÜR

Ayrıca; Bayburtumuz’un yetiştirmiş olduğu değerlerimizden Kanal7 ve Ülke Tv Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a tanıtım günleri etkinliğimize yapmış olduğu tüm katkılarından dolayı şahsım, Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı olarak yönetim kurulum ve aynı zamanda Gümüşhane Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Demir adına teşekkürlerimi sunarım.

O zaman Yeniden Gönül Birlikteliği İçin Ne Diyoruz Efendim.

Haydi İstanbul Yenikapı da Buluşalım ...

Hasan SAKA
Türkiye Bayburtlular Federasyonu Genel Başkanı
 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Muammer Arduc 4 ay önce Şikayet Et
    Kiymetli başkanımız sayın Hasan SAKA beye teşekkürü bir borç biliyorum ili küçük, yüregi büyük insanımızı Türkiye genelinde laikiyle temsil eden kıymetli başkanımızı selamlıyorum..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!