İHH'nin Suriye'deki yetimhanesinde kalan Hind Yusuf, Avustralyalı ailesine kavuştu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ilçesinde bulunan yetimhanesinde kalan 7 yaşındaki Hind Yusuf'un, Avustralyalı ailesine kavuştuğu bildirildi.

İHH'nin Suriye'deki yetimhanesinde kalan Hind Yusuf, Avustralyalı ailesine kavuştu
İHH'nin Suriye'deki yetimhanesinde kalan Hind Yusuf, Avustralyalı ailesine kavuştu
GİRİŞ 24.01.2024 22:43 GÜNCELLEME 24.01.2024 22:43

İHH'nın İnsani Diplomasi Biriminden Mehmet Altıntaş, AA muhabirine, Yusuf'un ailesine kavuşmasından dolayı heyecanlı bir gün yaşadıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletlerin çocuklar konusundaki hassasiyetine rağmen dünyanın birçok noktasında çocukların ya öldüğünü ya da yetim veya öksüz kaldığını ifade eden Altıntaş, "Bugün bunların başında Filistinli çocuklar geliyor. Umarım tüm insanlık Filistinli çocukların yaşadıkları acıyı bir an önce sonlandırırlar." dedi.

Altıntaş, "Hind kardeşimizin ailesine kavuşmasında emeği geçen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avustralya Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Göç İdaresi ile emeği geçen tüm yerel STK'lere teşekkür ederiz." diye konuştu.

- "ÇOCUKLARIN KENDİNİ EN GÜVENDE HİSSETTİĞİ YER AİLESİNIN YANIDIR"

Yetimhane sorumlusu Rim es-Sabah ise 7 yaşındaki kız çocuğu Yusuf'un ilk geldiğinde çok ürkek bir çocuk olduğunu belirterek, "İçine kapanıktı. Arabalardan dahi korkardı. Çok şükür 2 yıldır öğretmenlerimiz ve psikologlarımız kendisi ile yakından ilgilendi. Arkadaşları ile çok güzel bir uyum yakaladı. Gitmesine bir yandan üzülüyoruz bir yandan seviniyoruz çünkü ailesine kavuşuyor. Çocukların kendini en güvende hissettiği ve mutlu olduğu yer evi ve ailesinin yanıdır." ifadelerini kullandı.

Yusuf, yetimhanedeki arkadaşlarına veda ederken dedesinin Avustralya'dan gönderdiği oyuncakları arkadaşlarına hediye etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri