Nikahtan 2 gün sonra yalın ayak kaçtı! Koca cezaevine atıldı, gerçek herkesi şaşırttı

4 yıl önce eşini kaybedip 7 ay önce de Özbek bir kadınla dini nikah kıyan emekli çiftçi, hayatının şokunu yaşadı, 6,5 ay hapis yattı…

Nikahtan 2 gün sonra yalın ayak kaçtı! Koca cezaevine atıldı, gerçek herkesi şaşırttı
Nikahtan 2 gün sonra yalın ayak kaçtı! Koca cezaevine atıldı, gerçek herkesi şaşırttı
GİRİŞ 18.02.2024 17:09 GÜNCELLEME 18.02.2024 17:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İddialara göre; Yabancı gelin iftira attı. Gerçek aylar sonra ortaya çıktı. İnanılmaz olay Denizli'de yaşandı. 3 çocuk babası Ramazan Akbay'ın eşi, 4 yıl önce hayata gözlerini kapadı. Emekli adam ise bir süre sonra Özbek bir kadınla evli olan yeğeni Musa Akbay'dan kendisine uygun bir eş bulmasını istedi. Akbay, yeğeninin aracılığıyla Özbekistan'da yaşayan Zulkhunur K. ile cep telefonunda görüşüp, tanıştı. İkili, 10 gün içinde evlilik kararı aldı.

Akbay, kadının Türkiye'ye gelebilmesi için de tüm masraflarını karşıladı. İkili, 18 Temmuz 2023'te Denizli'de nikah kıydı. Nikahtan 2 gün sonra ise ilginç bir olay yaşandı. Zulkhunur K., Akbay'ın evinden hiçbir eşyasını almadan yalın ayak kaçtı. İfadesinde evlenmek amacıyla Özbekistan'dan geldiğini ancak Akbay'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, sürekli darbederek eşyalarını da gasbettiğini anlattı.

Zulkhunur K., hastaneye sevk edilerek darp raporu alındı. Raporda, vücudunun çeşitli yerlerinde darp sonucu oluşmuş 50'ye yakın morluk olduğu vurgulandı. Ramazan Akbay ise 21 Temmuz'da tutuklandı. Hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'yağma', 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Akbay'ın yakınları, avukat Salim Kutlutürk ile görüşerek durumu anlattı.

8 Şubat'ta görülen duruşmada, müvekkilini savunan avukat Kutlutürk, Zulkhunur K.'ye olay günü verilen raporda; vücudundaki morlukların olaydan öncesine ait olduğunu, olay günü darbedilmesi halinde vücudunda ancak kızarıklıklar olabileceğini ifade etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Akbay'ın cezaevinden tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

'ÖZBEKİSTAN'DA ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ OLABİLİR'

Salim Kutlutürk, Zulkhunur K.'nin yalan söylediğini öne sürerek, "Bunları raporlarla ortaya çıkardık. Evden kaçıp, yolda birilerinden yardım istiyor. Evden kaçarken güvenlik kamera kaydı bile var. Eve girerken hiçbir sorun yok. Birkaç dakika sonra yalın ayak evden kaçıyor. Dosyada bazı sıkıntılar da vardı. Kadın darbedildiğini, şiddet gördüğünü ve cinsel saldırıya uğradığını iddia etmiş. Ayrıca hastanede de darp raporu alınmış. Raporda vücudunda 50'ye yakın darp izleri var. Bunlar da mor renkli şekilde belirtilmiş. Hatta 2 gün sonraki ikinci raporda bu mor renkli izlerin bazıları sarı, yeşil renklere dönmüş. Bu izlerin mağdurun ifadesiyle çeliştiğini fark ettik. İlk görülen mahkemede, darp raporundaki bu renklerin ne anlama geldiğini ve kaç günde oluşabileceğini, darp izlerinin en az 8 veya 10 gün öncesine ait olduğunu anlattık.


Olay gününden 2 gün önce Türkiye'ye gelen kadının darbedilmesi halinde vücudunda ancak kızarıklıklar oluşabilir. Mahkeme heyeti, bizi haklı bularak müvekkilimi cezaevinden tahliye etti. Hatta mahkeme heyeti, darp izlerinin kaç gün öncesine ait olduğuna yönelik rapor istedi. Kadın şiddete maruz kalmış ancak bunu benim müvekkilimin yapmadığını ortaya koyduk. Muhtemelen Özbekistan'da şiddete maruz kalmış, belki de kurtulmak için Türkiye'ye gelmiş olabilir. Şu an kadının nerede olduğunu bilmiyoruz" dedi.

"BENDEN 5 BİLEZİK VE PAHALI TELEFON İSTEDİ"

Ramazan Akbay ise 6,5 ay kadar cezaevinden kaldığını belirterek, "Yeğenim Özbekistan uyruklu bir kadınla evlendi, mutluydular. Ben de onlardan evlenmek istediğimi söyledim. Beni bir kadınla tanıştırdılar. Bir süre telefonla konuştuk. 18 Temmuz'da Türkiye geldi. Benden 5 bilezik ve pahalı bir telefon istedi. Daha sonra alabileceğimi söyledim. Bunları isteyince vazgeçmek istedim ama o buna rağmen kalmayı kabul etti. Yeğenimin evinde dini nikah yapıldı. Ertesi gün kendi evimize gittik. Buradan kaçıp, beni suçladı. Ona hiçbir şey yapmadım" diye konuştu.

 

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    uzak dogu evliliklerine dikkat etmek gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Adalet ve Hakimler BU KONULARDA NELER DÖNDÜĞÜNÜ BİLİYOR, niye bu Yalanlara halâ kanıyor..
    Cevapla
  • ... 2 ay önce Şikayet Et
    Aslı hanım neyin kanıtı lazım; Sorun da burada zaten. Maalesef kanunlarımız, suçlayanın iddiasını değilde, suçlananın suçu işlemediğini kanıtlamasını istiyor. Adam , atılan iftirayı kanıtlayamasaydı ne olacaktı?
    Cevapla
  • ASLI 2 ay önce Şikayet Et
    Hakimler duygu düşüncelerine göre hareket edemezler kanıt lazım hem müstehak böylelerine
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Hakimlerin eline bu şekilde düşmeyin. Böyle bir iftira ile kardeşim de boşandı. Doktor sahte darp raporu verdi. Kadın komşularının yanında evden ayrılıyor ertesi gün karakola gidiyor ifade de darp yok küfür yok diyor. Bir gün sonra darp raporu alıyor. Raporun sahte olduğunu kaale bile almadılar. Doktora da ceza yok tabi.
    Cevapla
  • ... 2 ay önce Şikayet Et
    Tebihatta geçer; Allahümme ecirna min belaen Nisa,... fitneten Nisa, ...şerrin Nisa. ( Allahım bizi, kadınların şerrinden, fitnesinden ve belasından koru)
    Cevapla
  • bahri 2 ay önce Şikayet Et
    mağarada mı yaşıyorsun ne adam.bu nasıl bir yokluktur ki Türk kadınları dururken Özbek kadınıyla evlenmeye çalışıyorsun.bunların alayı dolandırıcı hiç mi haber izlemedin hiç mi duymadın yahu.
    Cevapla
  • Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    Maalesef günümüzde durum bu? Türk kadınlarıyla evilik yürümüyor. evliliklerini yürütemeyip yabancı kadınla çok mutlu olan bir çok tanıdığım var.
    Cevapla
  • Nurol 2 ay önce Şikayet Et
    Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş. Kadın her yerde kadın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz