150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı! Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları...

Faizsiz 150 bin liralık evlilik kredisi için başvurular başladı. Uygulamayla birlikte ilk defa evlenecek 18 ile 30 yaş arasındaki gençlere faizsiz ve masrafsız 150 bin TL kredi verilecek. Peki evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?

150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı! Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları...
150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı! Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları...
GİRİŞ 19.02.2024 09:20 GÜNCELLEME 19.02.2024 09:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Faizsiz evlilik kredisi başvurusu e-Devlet üzerinden alınmaya başladı. Başvuru yapan ve şartları taşıyan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150.000 TL tutarında faizsiz kredi verilecek. Peki evlilik kredisinde aranan şartlar neler?

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

  • Krediye hak kazanılması için eş adaylarının aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

  • Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

  • Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

  • Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

  • Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

  • Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

BAKAN AÇIKLADI!

Fondan yararlanmak isteyenlerin gelirlerine yönelik bir kriterin olup olmadığına yönelik sorusuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Yoğun fizibilite çalışmaları yapıldı, uluslararası kriterler incelendi. Çok sayıda gencimizin söz konusu fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi." yanıtını verdi.

Fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğine işaret eden Göktaş, başvuruların özenle değerlendirileceğini söyledi.

Değerlendirmelerin ardından gerekli şartları taşıyanların fondan yararlanacağını aktaran Bakan Göktaş, "Fondan yararlanacak gençlerimizin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız." açıklamasında bulundu.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR?

Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin 06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illerinden ya da Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ve başvurunun burada ikamet eden kişi tarafından yapılması gerekmektedir. 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Battalgazili 2 ay önce Şikayet Et
    Yaşı ilerleyen evlenmemiş kişiler bu krediden niye faydalanamıyor ,bir kanun çıkarken adaletli olunmalı , kredinin ismi evlilik kredisiyse yeni evleneçeklere kredi verilmeli, bu biraz dışlanma gibi, zaten hayat gün geçtikçe daha pahalanıyor, evlenemeyenler hayat şartları ve maddi imkansızlık sayesinde evlenemiyor.
    Cevapla
  • 4444 2 ay önce Şikayet Et
    ilk kez evlilik yapacaklar bu krediden faydalanmalı, yaş şartı kaldırılmalı ,yaşı ilerlemiş maddiyatı yeterli olmadığı için evlenmemiş vatandaşlara evlilik kredisi verilmeli.
    Cevapla
  • cevdet 2 ay önce Şikayet Et
    onu bunu bırakında çocuğu olan memurların maaşını kesmeyin millet çocuk yapmak istemiyor. en azından 2 yıllık yarı maaşını öde ki rahat rahat çocuk yapsınlar.
    Cevapla
  • zafergülten 2 ay önce Şikayet Et
    150 bin ödemesi güç bir para,alanın ödemek için karı koca çocuk yapmadan 3-5 sene çalışması gerek.ve en çok boşanmalarda geçim sıkıntısından oluyor.en iyisi borca girmeden sade bir törenle evlenmek,gerekirse eşyayı ikinci el almak,maddi durum düzelene kadar.
    Cevapla
  • 30 üstü bekar 2 ay önce Şikayet Et
    30 yaş üstü sınırdayım. Çeşitli sebeplerden evlilik nasip olmadı.. Şimdi evlenmeye kalksam benim masraflarım daha mı az olacak? Ya da bir yaş farkla devletim bana sahip çıkmayacak mı? Mesela vergilerimi öderken 30 üstü olduğum için daha az vergi alınmazken imkanlardan yararlanmaya gelince niye böyle? Haaa ayrıca 150 bin çoğu ilde düğün salonunun ücretini karşılamaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'