Köpeğin içinden çıkan şey şaşırttı! Tam 8 santim…

İdrarını kanlı ve sancılı yaptığı şikayetiyle Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen "Fındık" adındaki Cocker Spaniel cinsi köpeğinin idrar kesesinden çıkan taş şaşırttı.

GİRİŞ 26.02.2024 09:56 GÜNCELLEME 26.02.2024 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da 10 yaşındaki köpeği Fındık’ın sancılı ve kanlı idrar yaptığını fark eden sahibi, köpeğini hayvan hastanesine götürdü. Röntgeni çekilen Fındık’ın idrar kesesinde, eni 8, boyu 5 santim olan iri taş olduğu belirlendi. Fındık’ın idrar kesesini dolduran taş, operasyon sonucu çıkartıldı.

Operasyon hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sadık Yayla, bu boyutta bir taşa nadiren karşılaştıklarını söyledi.

Taşın neredeyse kesenin tamamını doldurduğunu belirten Prof. Dr. Yayla, “Ameliyat için hastanemize gelen fındık isimli köpeğin idrar kesesinde taşı vardı. İdrar kesesinde taş olduğu bulgularıyla zaman zaman karşılaşıyoruz ama bu boyutta taş nadir karşılaşılan bir durum. Yaklaşık 8 ve 5 santimetre ebatlarında bir taşı vardı. Hayvanın kendisi de yaklaşık 10 kilogram. Neredeyse kesenin tamamını bu taş doldurmuştu” dedi.

Fındık’ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Yayla, “Fındık isimli köpeğin şikayeti sancılı ve kanamalı idrardı. O yüzden ameliyat önerdik. Tedavisi de ancak ameliyatla mümkündü. Ameliyatımız çok güzel geçti. Taşı da çıkardık. Şu an hayvanın durumu iyi. Taburcu işlemlerini başlatacağız. Fındık, 10 yaşında bir köpekti. Hasta sahibi 3 yıl önce taşı fark etmiş. Ama anesteziden kaynaklı geciktirmiş. Dolayısıyla taş keseyi tamamen dolduracak kadar büyümüştü” ifadelerine yer verdi.

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 1
  • salim 2 ay önce Şikayet Et
    helal olsun hocam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak