Karadenizli inadı! Para vermeyen bu köprüden geçemiyor

Giresun'da dere üzerine köprü yaptıran vatandaş, köprünün yapımı aşamasında kimse destek görmeyince işi inada bindirdi. Köprüye demir kapı yaptırıp kilit vuran vatandaş, çocuklarına da bir vasiyette bulundu.

GİRİŞ 26.02.2024 11:41 GÜNCELLEME 26.02.2024 11:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyü Bitene mahallesinde yaşayan Hurşit Gürsoy, yaklaşık 15 yıl önce evine ulaşabilmek için Bozat Deresi üzerine kendi imkanlarıyla bir köprü yaptırdı. Ancak komşularının ve arazi sahiplerinin yardım etmemesi üzerine köprüye demir kapı takarak sadece kendi kullanımına sundu. Hurşit Gürsoy'un vefatının ardından çocukları da vasiyeti gereği hala kapıyı kilitli tutuyor.

Köprünün hala kilitli olduğunu belirten köy sakinlerinden Necati Başaran, Gürsoy'un çocuklarının yaz aylarında geldiğini ve köprüyü kullanıp gittiklerini ifade etti.

KARDEŞİNİN BİLE KULLANMASINA İZİN VERMEDİ

Bozat köyü sakinlerinden Necati Başaran, yaptığı açıklamada “Yaklaşık 15 yıl kadar önce komşumuz Hurşit Gürsoy, beldenin grup yolundan Bitene mahallesindeki evine kolay ulaşım sağlamak için Bozat Deresi üzerine bir köprü yaptı. Köprüyü yapmadan önce komşusu olan yakınlarına ve arazi sahiplerinden yardım istemiş ancak kimse yardım etmemiş. O günün şartlarında 25 bin lira para harcayarak yaptırdığı köprüye de kapı yaptırarak sadece kendisi kullandı. Vefat edinceye kadar en yakın komşusu olan kardeşinin bile kullanmasına izin vermedi" dedi.

VASİYET ÜZERİNE ÇOCUKLARI DA KAPIYI KİLİTLİ TUTUYOR

Vefatının ardından da çocukları kapıyı hala kilitli tuttuğunu da anlatan Başaran, “Köprüyü yaptıran komşumuz Hurşit Gürsoy’u birkaç yıl önce kaybettik. Ancak hala çocukları tarafından köprü kilitli tutuluyor. Çocukları genelde İstanbul’da yaşıyor. Yazdan yaza fındık zamanında geliyorlar. Geldiklerinde kapıyı açıp kendileri kullanıyor, giderken de kapıyı kilitleyip gidiyorlar. Duyduğumuza göre babaları vasiyet etmiş ve vasiyet üzerine çocukları da kapı kilitli tutulmaya devam ediliyor. Karadeniz inadı böyle bir şey olsa gerek” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 30
  • AhmetY 2 ay önce Şikayet Et
    Herkes demiş ki adam haklı, hadi kar zarar hesabı yapalım, o günün parasıyla 25 bin lira zararı var, eee akıllı bir adam "Allahım bana yardım etmediler ben de senin rızan için ben bu köprüyü halka açtım." deseydi hey yavrum hey kazanca bak, o köprü ayakta durduğu sürece 25 katrilyon mu getirirdi yoksa daha mı fazla. Ama bu dünya daha önemli değil mi.
    Cevapla
  • Cafer C 2 ay önce Şikayet Et
    Yanlış!.. Hayrına yapmadıysan yık köprüyü. Saçma sapan bir inatlaşma...
    Cevapla
  • Y.A. 2 ay önce Şikayet Et
    malesef ülkemiz insanı komsuluğu unuttu,,birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Keşke her şeye rağmen hayır da karar kılsaymış.
    Cevapla
  • sadık 2 ay önce Şikayet Et
    madem öyle çözüm şöyle : kendi arsası olmadığına göre devlet köprüyü yıkmalı. herkes dereden paçaları sıvayıp geçsin.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Adam haksız değil. Fakat Allah'ın rızasını gözeterek müsaade etse tabiki daha iyi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu