Sivas’ta kalbi duran oğlağı, yaptığı hamleyle hayata döndürdü

Sivas’ta besici Savaş Koçtepe, kalbi duran oğlağı suni teneffüs ve kalp mesajı yaparak tekrardan hayat döndürmeyi başardı.

GİRİŞ 04.03.2024 11:18 GÜNCELLEME 04.03.2024 15:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Kangal ilçesinde yürekleri ısıtan bir olay yaşandı. İlçede yaşayan ve besicilikle uğraşan Savaş Koçtepe’ye ait keçi ikiz doğum yaptı. Doğum yapan keçinin bir yavrusunun nefes almadığını fark eden Koçtepe hemen oğlağın yardımına koştu. Koçtepe oğlağı dakikalarca suni teneffüs ve kalp mesajı yaparak tekrardan hayata döndürdü. Uzun uğraşların sonunca nefes alan oğlağın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“SUNİ TENEFFÜS İLE HAYVANIMIZI KURTARDIK”

Savaş Koçtepe, suni teneffüs ile oğlağı kurtardığını ifade eden, “Suni teneffüs ile hayvanımızı kurtardık. Annenin zor bir doğumu gerçekleşti. İki yavru olduğu için annenin kanalı tıkamıştı. Müdahale ettik ama uzun süre oksijensiz kalan yavrularımız bayılma, ölme eşiğindeydi. Suni teneffüs ve kalp masajıyla kurtardık” dedi.

'ZARAR VERİR'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Doçent Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Koçkaya ise, "Doğumlarda bu tip şeylerle çok fazla karşılaşılıyor. Yavrunun hareketsiz veya baygın doğması doğum kanalında uzun süre beklemesinden ya da bazı sıvıları yutması nedeniyle kaynaklanıyor. Bu tip doğumlarda öldü sanılıp suni teneffüs ve kalp masajı yapılması doğru değildir, Hayvana zarar verir. Yavru birkaç dakika içerisinde hareketlenip kendine gelecektir" dedi. 

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 1
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Maşallah abimize helal olsun sürüsüne bereket veesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı