Evde bakım maaşı Mart ayı ödemesi ne zaman? Maaş yatan illerin listesi...

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılıyor. Mart ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde evde bakım aylığının yatıt yatmadığı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bakıma ihtiyacı olan engelliler ve aileleri için sağlanan ödemeler, SMS veya e-Devlet aracılığıyla öğrenilebiliyor. Peki evde bakım parası ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı Mart ayı ödemesi ne zaman? Maaş yatan illerin listesi...
Evde bakım maaşı Mart ayı ödemesi ne zaman? Maaş yatan illerin listesi...
GİRİŞ 13.03.2024 14:18 GÜNCELLEME 13.03.2024 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım parası her ay belirli tarihlerde düzenli olarak hesaplara geçiyor. Mart ayı evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak söz konusu ödemeler Bakanlık tarafından belirlenen takvime göre ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Konuyla ilgili haber geldiğinde haberimize ekleyeceğiz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EVDE BAKIM AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

Üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda evde bakım ücreti verilir.

AYLIĞIN BAĞLANMASI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Bakım maaşı bağlanması için gerekli 3 şart şunlardır:

1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır. Bu miktar 2019 yılı için 1219.35 liradır. Bu miktarın eşiti ya da üzerinde rakam çıktığında evde bakım maaşı bağlanmaz.

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Engelli bireyin yakını bu başvuruyu yapar.

EVDE BAKIM AYLIĞI TELEFON VE İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • zafergülten 1 ay önce Şikayet Et
    yalnız bu yardımı alan kişiler hastalarına iyi bakıyorlarmı sık sık kontrol edilmeli,mesala semtim İst- İkitelli Mehmet Akif ten ,Atatürk Mahallesine çıkarken cadde üstünde önünde bahçesi olan bir bahçe katı,ve ne zaman geçsem o bahçede üstünde hırpani bir kıyafet,devamlı ayakta durup söylenen zihinsel engelli bir genç,ve bahçeye asılmış yırtık eski battaniye ve çarşaflar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi