18 Mart'ta okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi için yeni karar

Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı 18 Mart'ta okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde meraklar artı. Çanakkale'de alınan 18 Mart'ta tatil yapılmasına ilişkin kararın ardından gözler diğer illere çevrildi. İşte, konuyla ilgili diğer detaylar...

18 Mart'ta okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi için yeni karar
18 Mart'ta okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi için yeni karar
GİRİŞ 16.03.2024 11:20 GÜNCELLEME 16.03.2024 11:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıllardan beri yurdun her bir köşesinde heyecan ve gururla kutlanmaktadır. Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı bugünün yıl dönümünde okulların tatil olacağına ilişkin iddialar ortaya atıldı.

18 Mart'a günler kala konuya ilişkin açıklama Çanakkale Valiliği'nden geldi. Valilik yaptığı şu açıklama ile o günde Çanakkale'deki okulları tatil etti:

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Çanakkale'yi kapsayan bu karar doğrultusundaki açıklamanın ardından gözler diğer şehirlere çevrildi. Peki 18 Mart'ta diğer şehirlerde de okullar tatil edilecek mi?

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

18 Mart, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıl dönümüdür. Bugün Türkiye'nin dört bir köşesinde kutlanır ama resmi tatil listesinde yer almamaktadır. 

18 MART'TA OKULLAR TATİL Mİ?

18 Mart'ta Çanakkale dışındaki diğer şehirlerdeki okullarda tatil yoktur, eğitim hayatı devam etmektedir. 

BANKLAR VE DEVLET DAİRELERİ AÇIK OLACAK MI?

18 Mart resmi tatil olmadığı için tüm resmi kurumlar ve bankalar açık olacaktır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Melda 1 ay önce Şikayet Et
    Resmi tatiller 2025'de azaltılmalı. Yılbaşı tatili istemiyoruz. Diğer günlerde ilgili kurum ve kuruluslarda kutlansin. Resmi tatil olmasın. 1 Mayıs resmi işçi statüsünde olan kişiler kurumlarında kutlasin. Ülke çapında resmi tatil olmasın. Okullar niçin kapatılıyor anlamış değilim. 23 Nisan ilk ve orta okullarda, 19 Mayıs liselerde, üniversitelerde etkinlik yapılsın. Bankalar kapanmasin
    Cevapla
  • Melda 1 ay önce Şikayet Et
    Yılbaşı tatili kaldırılsın. 1 Mayıs'ta da sadece işçiler tatil yapsın. Okullar kapatılmasın. Hatta işçilerde tatil yapmasın. Öğretmenler gününde, tıp bayraminda, hemşireler gününde, avukatlar gününde vs. resmi tatil mi var? Ekonomimiz malum. Bu kadar tatili kaldırmıyor. Çalışmalıyız.
    Cevapla
  • Alp asker 1 ay önce Şikayet Et
    Neresini düzelteyim... Vallahi yazmaya üşendim.... Senin nezdinde yorum yapan herkese bu isyanım... İşimize gelince tatmin olunca müslüman olmak ayrı bir varoluş mücadelesi...
    Cevapla
  • izmirli 1 ay önce Şikayet Et
    her ilin kurtululuş gününde o il tatil mi yapılsın? izmir 9 eylül zaten okullar tatil :))
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    1 ocak neden resmi tatil bana biri izah edebilirmi?
    Cevapla
  • Alp asker 1 ay önce Şikayet Et
    Çünkü ülkenin yarışı alkol içiyor, ise alkollumu gelsinler....
    Cevapla
  • ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    yılbaşı denen bizimle hiçbir ilgisi olmayan, batı ezikliği adeti yüzünden.
    Cevapla
  • Emre 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün okulların, ortaokul, Lise , Üniversite senede 1 gün 18 mart Çanakkale Zaferi gününde Bu topraklarda buluşması ve o günleri anması için Devletinde destekledigi bir organizasyon yapılmalı, birlik ve beraberliğin Çanakkale ile özdeslestirilmesini temenni ediyorum..Saygılar sevgiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı