İHH, Suriye'de 60 bin kişiye iftar verdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.

İHH, Suriye'de 60 bin kişiye iftar verdi
İHH, Suriye'de 60 bin kişiye iftar verdi
GİRİŞ 03.04.2024 16:31 GÜNCELLEME 03.04.2024 16:36

"Ramazan Kardeşliğe Çağrı" sloganıyla 2024 yılı ramazan faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak iftar ikram ediyor.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de ramazan çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Tahiroğlu, ramazanın başından beri her gün iftar dağıttıklarını belirterek, "Suriye'nin İdlib, Afrin, Azez, El Bab ve Cerablus gibi bölgelerinde her gün 3 bin kişiye iftar ikram ediyoruz. Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye içerisinde yetim, dul, yaşlı ve ihtiyaç sahibi 60 bin kişiye iftar verdik." dedi.

Hayırseverleri ramazanın son günlerinde destek vermeye davet eden Tahiroğlu, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu yılki sloganımız Ramazan Kardeşliğe Çağrı oldu. Bu vesileyle hayırseverleri başta savaş bölgeleri olmak üzere tüm dünyadaki mazlum ve ihtiyaç sahiplerine destek vermeye davet ediyoruz." diye konuştu.

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye’de yardım çalışmaları yürütüyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!