Gaziantep'te döviz bürosu çalışanının yaptığı hata 49 bin 500 TL’ye mal oldu

Gaziantep’te bir döviz bürosu çalışanı, müşteriye 7 tam altın yerine 10 tam altın verdi. 3 tam altın fazla veren çalışanın yaptığı hata 49 bin 500 TL’ye mal olurken, döviz bürosu yetkilileri vatandaşa çağrıda bulundu.

GİRİŞ 14.04.2024 14:31 GÜNCELLEME 14.04.2024 14:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Olay, 9 Nisan Salı günü Şahinbey ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi'ndeki bir döviz bürosunda meydana geldi.

İddiaya göre, Bir müşteri 7 tam altın almak için döviz bürosuna geldi.

Döviz bürosu çalışanının bir anlık dalgınlığı sonucu yanlış işlem yapmasıyla birlikte 115 bin 80 TL aldığı müşterisine 7 tam altın yerine 49 bin 500 TL fazla olacak şekilde 10 tam altın verdi.

İşlemi tamamlanan ve altınları alan vatandaş döviz bürosundan ayrılırken o anlar ise bürodaki güvenlik kameralarına yansıdı.

Döviz bürosu çalışanları vatandaşa seslenerek fazla aldığı 3 tam altını geri getirmesini istedi.

“7 TAM ALTIN YERİNE 10 TAM ALTIN VERDİK”

Bayram öncesi yoğunluktan dolayı müşterilerine 49 bin 500 TL değerinde fazla altın verdiklerini belirten döviz bürosu sahibi Aslan Kocaardıç, “Bayramdan önceki gündü. Bizim çalışma arkadaşlarımızdan birisi yoğunlukta müşteriden aldığı 115 bin 80 TL’ye 7 tam altın vermesi gerekirken 10 tam altın veriyor. Dolayısıyla 3 tam altın fazla veriyor. Şuan ki kur ve altın fiyatlarına göre bu 49 bin 500 TL’ye tekabül ediyor. Gelen kişi duyarlı bir vatandaştı. O gün kalabalıkta biz de farkına varmadık. Alan vatandaş da farkına varmamıştır diye düşünüyoruz. Duyarlı bir vatandaş olduğu için farkına vardığında getireceğini düşünüyoruz” dedi

“VATANDAŞIN ALTINLARI GETİRMESİNİ BÜYÜK BİR UMUTLA BEKLİYORUZ”

Vatandaşın duyarlı olup 3 adet tam altını geri getirip teslim etmesini isteyen Aslan Kocaardıç, yoğunluk dolayısıyla vatandaşları bekletmemek adına hızlı hareket ettikleri için bu olayın yaşadığını ifade etti.

Kocaardıç, “Ortada bir emek var, az bir para değil. 3 tam altın 50 bin TL’ye yakın para ediyor. Yazık, günah. Getirmezse bu para çalışan arkadaşımızın kesesinden çıkacak. Vatandaşın o 3 tam altını getirmesini büyük bir umutla bekliyoruz. Bu tarz olaylar müşteri yoğunluğu, bayram yoğunluğu gibi anlarda müşteriyi bekletmemek ve bir an önce işlemleri tamamlamak adına hızlı hareket ediyoruz. Ondan dolayı böyle olaylar gerçekleşebiliyor. Bundan önceki bu tarz yaşadığımız olaylarda vatandaşlar farkına varınca getirip teslim ediyordu. Aynı düşünceyi davranışı bu müşterimizden de bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 14
  • Bozoklar 2 hafta önce Şikayet Et
    Altın ve Döviz alıp bozmada nüfus cüzdanı örneğini alıp kimin alıp sattığını devletin zorunluluk getirip takıp etmesi gerekir. ABD'nin Türkiye içindeki dövizi çekmesi nedeniyle enflasyon, ekonomik kriz, ülke beka tehlikesi geçiriyor. Döviz alan aldığının yüzde 50 oranında vergi ödesin. İthalat ve ihracat yapanları da devlet muaf tutsun.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah korusun, acısı hem bu dünyada hem öbür dünyada fena halde çıkar.
    Cevapla
  • selim 2 hafta önce Şikayet Et
    döviz bürosu ne arkadas bunların yüzünden ülkede TL nın degerı kalmadı bunların topunu kapatacaksın ülkeye en buyuk zararı veren bunlar
    Cevapla
  • Alperen 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne yani alırken saymadan mı aldı altınları. Verdiği paraya 7 adet alacağını biliyordu ve 10 tane gelince hemen orada vermesi gerekirdi. Allah cümlemizi haram yemekten ve kul hakkından korusun.
    Cevapla
  • Emekli memur ____ 2 hafta önce Şikayet Et
    Bence bu hatayı fark etmemesi mümkün değil daha oracıkta alırken fark etmiştir yani demek ki işine öyle geldi günümüz de Haram, Helal bilen YOK...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı