İBB’nin açtığı çukurda ölen Edanur’un annesi vatandaşlığa kabul edildi

İBB'nin açtığı çukura düşerek yaşamını yitiren 5 yaşındaki Edanur Gezer'in annesinin Türk vatandaşlığı başvurusu onaylandı.

GİRİŞ 30.04.2024 17:25 GÜNCELLEME 30.04.2024 17:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Menekşe sahilinde teyzeleri ile gittiği piknikte İBB'nin açtığı su dolu çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü, ailesinin dramını da gözler önüne serdi. Türkiye'de doğup büyüyen anne Nurcan Gezer ve kardeşlerinin kimliğinin bulunmadığı, yıllarca Esenyurt'ta bir barakada yaşadıkları ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, medyada yer alan haberlerin ardından Nurcan Gezer'in durumu ile ilgili inceleme başlattı. Ailenin merakla beklediği haber, Edanur'un ölümünün adından geldi. Nurcan Gezer'in Türk vatandaşlığı başvurusu, kabul edildi.

Kararı memnuniyetle karşılayan Nurcan Gezer, "Babam Türk vatandaşı, annem yabancıydı. Annemin üzerine kayıtlıyım ben. Bu nedenle kimliğim yok. Kardeşlerimin de kimlikleri yok. Onlar da kimlik istiyorlar. Şimdi benim kimliğimin çıkarılacağını söylediler. Yıllardır çocuklarım okula gidemiyordu. Okul görüyorlar ve gitmek istiyorlardı. Hastalanınca çocukları hastaneye götüremiyordum. Kimlik çıkarılması için başvurulmuştu ancak hep ret yemiştik" ifadelerini kullandı.

Eşinin yanında olmasını istediğini söyleyen Gezer, "Ben acımı eşimle paylaşmak istiyorum. Ben eşimi yanımda istiyorum. Onun da yüreği yanıyor evladı ölmüş. Kimliğim olmadığı için ne görüşe gidebiliyordum ne de çocukları götürebiliyordum. Çocuklarla Esenyurt'ta çadırda kalıyorduk. Kışın bir soba kuruyordum ve bu şekilde yaşıyorduk. Çocuklar sürekli hasta oluyordu" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    bu nasıl iştir devletin muhtarlar belediye başkanı kaymakamlar valiler bakanlar niye gûrmemisler bu vatandaşlar i başa felâket gelince mi gûrûyorlar yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    büyük hata
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne güzel istanbul ya başkalarıda evlensin 10 sene geçsin hala beklesin
    Cevapla
  • Adem Bey 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc herkesin imtihanını kolay eylesin... ve çok şükredenlerden eylesin..AMİN
    Cevapla
  • mesut 2 hafta önce Şikayet Et
    herşeyden önce anne sorumlular hakkın da dava açması ve hakkını araması yönün de t.c vatandaşlığı verilmesi olumlu karşılıyorum her işte bir hayır vardır misali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan meclisinde görülmemiş olay! Oyları alıp kaçtı
Kadından 8 yaşındaki kızı için çirkin ifadeler! Canlı yayında gözaltına alındı