Herkesten tam not alacak: Mini kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?

Mini kremalı puflar; dışı çıtır çıtır kızarmış, içi enfes vanilyalı krema dolgusu ile doldurulmuş lokmalık ikramlık tarifidir.

Herkesten tam not alacak: Mini kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?
Herkesten tam not alacak: Mini kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 23.05.2024 09:13 GÜNCELLEME 23.05.2024 12:06

Mini kremalı puflar, görüntüsüyle iştah kabartan ancak evde yapılması zor zannedilen bir tatlı tarifidir. Özel günlerde vereceğiniz davet sofralarına yakışacak aynı zamanda kendinizi şımartmak istediğinizde en fazla bir saatinizi alacak mükemmel güzellikte ikramlıklardır.

Bu mini kremalı puflar, profiterole olan benzerliği ile sizi cezbedecek. İç kremasının dolgusunu da hazır vanilyalı puding karışımı ile kolaylıkla yaparak, tadan herkesi etkileyeceksiniz. Bu ev yapımı mini kremalı puf hamurunu kullanarak dilerseniz ekler ve profiterolü de kolaylıkla yapabilirsiniz.

İşte görüntüsü ve lezzetiyle sizi mest edecek mini kremalı puf tarifi…

Pembe rüya: Çilekli krem peynir tarifi, nasıl yapılır?Pembe rüya: Çilekli krem peynir tarifi, nasıl yapılır?

MİNİ KREMALI PUF TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 45 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Herkesten tam not alacak: Mini kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?

Mini Kremalı Puf Tarifi İçin Malzemeler;

  • ¼ su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı çok amaçlı un
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 2 adet büyük yumurta

Vanilyalı krema dolgusu için:

  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 su bardağı çırpılmış krema, hafif dondurulmuş
  • Pudra şekeri

Mini Kremalı Puf Tarifi Nasıl Yapılır?

Herkesten tam not alacak: Mini kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Mini kremalı puf tarifini yapmak için öncelikle fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın ısınırken küçük bir tencere içerisine su ve tereyağını koyarak orta ateşte kaynama noktasına getirin. Kaynama noktasına gelen karışımın içerisine tek seferde un ve tuzu ekleyerek hızlıca çırpın.

Un, suyu çektikçe kıvam alacak ve katılaşacaktır. Yaklaşık 4 dakika boyunca yani hamur kıvam alıp bütünleşinceye kadar kuvvetlice karıştırın. Ardından ocaktan alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Adım 2

Mini kremalı puf hamuru dinlendikten sonra içerisine teker teker yumurtaları kırın. Her kırdığınız yumurta da hamuru pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Hamur parlak ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Ardından bir hamur sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.

Adım 3

Hazırladığınız mini kremalı pufları fırına verin. Çok sert altın rengi kabarık birer hamur olana kadar yaklaşık 25 – 30 dakika pişirin. Pişen mini kremalı pufları fırından çıkarıp tel raf üzerinde soğumaya bırakın.

Herkesten tam not alacak: Mini kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Mini kremalı puflar kenarda soğurken vanilyalı krema dolgusunu hazırlamak için bir tencere içerisinde puding karışımı ve sütü koyulaşana kadar çırparak pişirin. 5 dakika dinlendirin ve içerisine çırpıp dondurduğunuz kremayı ekleyerek karıştırın.

Adım 5

Soğuyan mini kremalı pufları ortadan ikiye kesin ve arasına hazırladığınız vanilyalı krema dolgusunu doldurun. Hazırladığınız mini kremalı puflarının üzerine pudra şekeri dökün ve servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanyollar duyurdu! Real Madrid'e Süper Lig'den bir Türk daha
İsrail saldırıları altındaki Gazze'de bayrama hazırlık