TDV'den Malavi'ye kurban yardımı: 10 bin aileye umut

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" kampanyasıyla Malavi'de. 12 kişilik ekip, 1300 kurbanı kesip 10 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtacak, bayram sevincini Afrika'ya taşıyacak.

TDV'den Malavi'ye kurban yardımı: 10 bin aileye umut
TDV'den Malavi'ye kurban yardımı: 10 bin aileye umut
GİRİŞ 05.06.2025 10:24 GÜNCELLEME 05.06.2025 10:24

Vakfa bağlı 12 kişilik ekip, bağışçıların kurbanlarını Malavi'de keserek dağıtmak için İstanbul Havalimanı'ndan yola çıktı.

İlk olarak Güney Afrika'nın Johannesburg kentine gelen TDV heyeti, daha sonra Malavi'nin Lilongwe kentine geçti.

TDV Malavi ekip sorumlusu Fuat Büyükkaymaz, AA muhabirine, bu yıl düzenledikleri "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" kampanyası kapsamında kurban bağışlarının bir kısmını Malavi'de keseceklerini söyledi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurban etinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çalıştıklarını anlatan Büyükkaymaz, vakfın Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde kurban kesimi yaptığını belirtti.

Büyükkaymaz, TDV olarak Malavi'de de 1300 kurban kesileceğini aktararak, Chikwawa, Lilongwe, Mchinji, Salima, Blantyre ve Mangochi şehirlerinde gönüllüler aracılığıyla belirlenen bölgelerde yaşayan yaklaşık 10 bin aileye kurban eti ulaştırılacağını ifade etti.

Kurban kesimlerinin dini kural ve esaslara göre yapılacağını vurgulayan Büyükkaymaz, "Gelir dağılımı bakımından Malavi, dünyanın en fakir ülkelerinden biri. Öyle ki insanlar yılda bir defa et yeme fırsatı bulabilmektedir." dedi.

Büyükkaymaz, ayrıca her Kurban Bayramı'nda Malavi'deki ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olarak bayramı onlarla geçirdiklerini dile getirerek, bunun yanında ramazan ayında da bölgede çeşitli faaliyetler yürüttüklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklilerin zam oranı ne kadar olacak?
 Gaziosmanpaşa'da kanalizasyondan gelen kurban kanı 2 daireyi bastı