Köylüleri endişe kapladı! Meydanda toplanıp dua ettiler

Düzce'de bulunan Hızardere köyünde 1.5 aydır hiç yağmur yağmaması köy halkını endişelendirdi. Köylüler meydanda toplanarak tarım ürünlerinin ciddi zarar görmemesi için yağmur duasında bulundu.

GİRİŞ 25.06.2025 11:00 GÜNCELLEME 25.06.2025 11:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Hızardere köyünde uzun süredir devam eden kuraklık vatandaşları endişelendirdi. Tarım arazilerinin suya duyduğu ihtiyaç her geçen gün artış gösterirken, köylüler çareyi yağmur duasında buldu.

Dua eden köylüler

Namazın ardından köy meydanında toplanan vatandaşlar, hem yağmur yağması hem de bolluk ve bereket için ellerini semaya açtı.

Yağmur duasına katılan köylülerden Orhan Öztürk, tarım arazilerinin suya ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

  • "Yağmur duası için camiye geldik, namazımızı kıldık. Ardından cami dışına çıkarak dua edeceğiz. Yaklaşık 1,5 aydır yağmur yağmıyor. Yağmurun yağmaması tarımı ciddi şekilde etkiliyor. Burası fındık bölgesi olduğu için şu an fındığın içini doldurma zamanı. Eğer yağmur yağmazsa fındık içini dolduramaz. İçini doldurmadığı zaman da fındık yanar. Bu da ekonomik zarara neden olur. Yağmur yağmazsa sadece fındık değil, tüm sebze, meyve ve yeşillikler de kurur. Eğer Allah güzel bir yağmur yağdırırsa, meyveler, sebzeler ve fındıklar da güzel olur"

İstanbul’dan Sakarya’ya göç eden çift arıcılıkla yeni bir hayat kurduİstanbul’dan Sakarya’ya göç eden çift arıcılıkla yeni bir hayat kurdu

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

YORUMLAR 8
  • Huvel Baki 3 saat önce Şikayet Et
    Yaz günü yapmurda şemsiye mi açacaklardı. Adamlar zaten yağmura hasret. Herkes sosyal medya hocası olmuş!
    Cevapla
  • yusuf 4 saat önce Şikayet Et
    hiçbirinde şemsiye de yok.yağmur yağacağına kendileride inanmıyor.y ağarmı ki
    Cevapla
  • Ali 5 saat önce Şikayet Et
    yağmur duası ,eski elbiselerle arzide ağlayan çocuklar ,kadınlar,dedelerle beraber yalvararak yapılırdı. gölgeliğin altında değil ama. hayırlısı.
    Cevapla
  • vatansever32 5 saat önce Şikayet Et
    mazlumların üzerine bomba yağarken biz rahmet istiyoruz. halimiz harap bizim
    Cevapla
  • Kartalbaba44 6 saat önce Şikayet Et
    Filistinli çocuk ölmeden önce müslümanlar nerede hepinizi ALLAH a şikayet edeceğim demişti işte şimdi ALLAH bize hakettiğimizi veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: 185 kişi yakalandı! Bakanlık dev operasyonu duyurdu...
Şoföre saldırıp taksiyi gasbetti, Kaza yapınca yakalandı!