Sahibi olmayan ağaçların meyvesini yemek haram olur mu? Prof. Dr.Mustafa Karataş cevapladı
Kanal 7'de yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı adlı programda sorulan "Sahibi olmayan ağaçların meyvesini yemek haram olur mu?" sorusu gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın cevabı...

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı adlı programda sorulan sorular gündeme gelmeye devam ediyor.
Programda sorulan, "Sahibi olmayan ağaçların meyvesini yemek haram olur mu?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.
Şeftali ağacında asılı duran not okuyanları duygulandırdı!
SAHİBİ OLMAYAN AĞAÇLARIN MEYVESİNİ YEMEK HARAM OLUR MU?
İşte Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın cevabı
Hayrına dikmişler dut ağacını yere dökülüyor, ye oradan.
Kuşlar o ağaçtan yediğinde diken kişi sevap alıyor, insan yediğinde sevap almaz mı alır.
Cömert olacaksın. Ağaç orada duruyor dallar kırılıyor. Yere dökülüyor ama vermiyor göz hakkı da var insanlardan. Birkaç tane tabak koy oraya dışarıya koy birisi gelsin yesin oradan yani gelene gidene ikram ettin mi çoğalır.
Her gün meleğin biri dua, meleğin biri ise beddua edermiş. Hadis-i şerifte diyor Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü vesselâm meleğin biri şöyle dua ediyor her sabah "Allah'ım malını insanlara hayra hasenata verene sen daha fazlasını ver." Meleğein biri böyle dua ediyor.
Diğer melek ise şöyle beddua ediyor "Allah'ım cimrilik yapıp malından vermeyenin sende malını kes." Her gün bu iki melekten hangisinin duasını alacağız.
Ya vereceğiz bir fırsat hemen vereceğiz ki melek bize bir dua daha yapacak. Verirsek peşinden yüzlerce geliyor. Bir tohumu ekiyorsun 700 misli çoğalıyor. Korkma.
MUSTAFA KARATAŞ'LA MUHABBET KAPISI
Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Kanal 7 Program Koordinatörü Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı, İslamiyet’e dair merak edilen konulara açıklık getiriyor.
KANAL 7 FREKANS BİLGİLERİ
KANAL 7 SD FREKANSI
Türksat 4A
Frekans : 12.095
Sembol: 4800
Polarizasyon: Yatay (Horz)
FEC 5/6
KANAL 7 HD FREKANSI
Türksat 4A
Frekans : 12.103
Sembol: 8333
Polarizasyon: Yatay (Horz)
FEC 2/3
DIGITURK: 34
D-SMART: 27
TİVİBU HD YAYIN: 317 (SD yayın:28)
ANALOG KABLO TV: S13
KABLO TV: HD 27 – SD 903